Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Mugur Isărescu: Trebuie un curent de opinie care să oprească vandalizarea pur și simplu a Bucureștiului
19.07.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Marţi, 18 iulie 2017, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a participat la dezbaterea organizată de BNR şi Editura Vremea privind cartea „Ion I.C. Brătianu, inginer constructor și om de stat”, autor: profesor inginer Nicolae Șt. Noica, potrivit agerpres.ro.

Mugur Isărescu: „Domnul profesor Noica nu are decât o singură șansă: să continue și să se bată, este deja o voce publică auzită, ascultată, temeinic pregătită să spună adevărul și dânsul nu are decât o singură șansă, să protejeze aceste clădiri de furia care ne-a cuprins în ultimii ani cu, să spunem așa, „schilodirea” lor prin graffiti, prin afișajul acesta necontrolat. Trec în fiecare zi pe lângă Universitate, și știu că profesorul Noica a scris despre faptul că această clădire așa cum o vedem acum a fost refăcută pe vremea lui Ferdinand, are și lucrări de pe vremea Regelui Ferdinand, și când o văd în ce hal arată, în ce hal este „schilodită” mă doare sufletul. Cred că dânsul poate să creeze acea opinie publică care să protejeze toate aceste monumente emblematice ale României și o spun în cunoștință de cauză.

Trebuie să vă spun că în fiecare noapte se plimbă o patrulă ca să nu vină unul cu mintea scurtă și să gândească că o pictează așa și îi distruge soclul, soclul de piatră. Nu putem să păzim toate clădirile frumoase ale Bucureștiului. Aici trebuie un curent de opinie care să oprească vandalizarea pur și simplu a Bucureștiului.

Așa cum noi am început și am reușit să refacem, cu toate că fusese topit, distrus în totalitate, pe vremea comunistă, grupul statuar al lui Carada, Eugen Carada, ctitorul Băncii Naționale și mentorul lui Ion I.C. Brătianu, ar fi foarte frumos dacă am reuși (cu privire la refacerea monumentului Ion I.C. Brătianu din Piaţa Universităţii), apropo de centenar, și cred că Partidul Liberal, aici în primul rând prezent, se va gândi la acest act de reparație istorică. O carte este foarte importantă, dar nu este suficientă pentru a recaptura o parte din istoria noastră, istorie care s-a pierdut.

Noi suntem apropiați de familia Brătianu, noi cei de la Banca Națională, chiar dacă Partidul Liberal de astăzi poate nu ne crede, dar nu avem încotro. Ei au fondat Banca Națională. Eugen Carada a fost nu numai mâna dreaptă a lui Brătianu cel bătrân, lui Ion, a fost cel care l-a îngrijit, să spunem așa, pe Ionel, l-a ajutat în studii și la ajutat să ajungă liderul liberal și apoi făuritorul, alături de Ferdinand și de Regina Maria, făuritorul României Mari.

Cred că este un lucru foarte important care ne-a rămas de la Ionel Brătianu: să știm măsura. Mai ales într-o țară în care de multe ori cam sărim calul și nu știm să ținem măsura.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate