« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

Mugur Isărescu: Trebuie un curent de opinie care să oprească vandalizarea pur și simplu a Bucureștiului
19.07.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marţi, 18 iulie 2017, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a participat la dezbaterea organizată de BNR şi Editura Vremea privind cartea „Ion I.C. Brătianu, inginer constructor și om de stat”, autor: profesor inginer Nicolae Șt. Noica, potrivit agerpres.ro.

Mugur Isărescu: „Domnul profesor Noica nu are decât o singură șansă: să continue și să se bată, este deja o voce publică auzită, ascultată, temeinic pregătită să spună adevărul și dânsul nu are decât o singură șansă, să protejeze aceste clădiri de furia care ne-a cuprins în ultimii ani cu, să spunem așa, „schilodirea” lor prin graffiti, prin afișajul acesta necontrolat. Trec în fiecare zi pe lângă Universitate, și știu că profesorul Noica a scris despre faptul că această clădire așa cum o vedem acum a fost refăcută pe vremea lui Ferdinand, are și lucrări de pe vremea Regelui Ferdinand, și când o văd în ce hal arată, în ce hal este „schilodită” mă doare sufletul. Cred că dânsul poate să creeze acea opinie publică care să protejeze toate aceste monumente emblematice ale României și o spun în cunoștință de cauză.

Trebuie să vă spun că în fiecare noapte se plimbă o patrulă ca să nu vină unul cu mintea scurtă și să gândească că o pictează așa și îi distruge soclul, soclul de piatră. Nu putem să păzim toate clădirile frumoase ale Bucureștiului. Aici trebuie un curent de opinie care să oprească vandalizarea pur și simplu a Bucureștiului.

Așa cum noi am început și am reușit să refacem, cu toate că fusese topit, distrus în totalitate, pe vremea comunistă, grupul statuar al lui Carada, Eugen Carada, ctitorul Băncii Naționale și mentorul lui Ion I.C. Brătianu, ar fi foarte frumos dacă am reuși (cu privire la refacerea monumentului Ion I.C. Brătianu din Piaţa Universităţii), apropo de centenar, și cred că Partidul Liberal, aici în primul rând prezent, se va gândi la acest act de reparație istorică. O carte este foarte importantă, dar nu este suficientă pentru a recaptura o parte din istoria noastră, istorie care s-a pierdut.

Noi suntem apropiați de familia Brătianu, noi cei de la Banca Națională, chiar dacă Partidul Liberal de astăzi poate nu ne crede, dar nu avem încotro. Ei au fondat Banca Națională. Eugen Carada a fost nu numai mâna dreaptă a lui Brătianu cel bătrân, lui Ion, a fost cel care l-a îngrijit, să spunem așa, pe Ionel, l-a ajutat în studii și la ajutat să ajungă liderul liberal și apoi făuritorul, alături de Ferdinand și de Regina Maria, făuritorul României Mari.

Cred că este un lucru foarte important care ne-a rămas de la Ionel Brătianu: să știm măsura. Mai ales într-o țară în care de multe ori cam sărim calul și nu știm să ținem măsura.”

 
Secţiuni: Banking, Construcții, Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD