BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Codul de conduită al membrilor Guvernului României, aprobat

21.07.2017 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 20 iulie 2017, Guvernul României a aprobat Codul de conduită al membrilor Guvernului României, document care reglementează norme de conduită și etică pentru miniștri potrivit unui comunicat al Guvernului.

Obiectivul principal al Codului de conduită îl constituie asigurarea exercitării demnității publice de membru al Guvernului în condiții de integritate, imparțialitate și transparență, ca mijloc de promovare a unei bune guvernanțe, element important al democrației.

Sesizările în legătură cu încălcarea Codului de conduită de către membrii Guvernului se aduc la cunoștința prim-ministrului, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, urmând a fi puse în discuția membrilor Cabinetului, hotărându-se prin consens asupra celor mai bune căi de soluționare. Abaterile grave de la conduita etică fac obiectul analizei în cadrul Guvernului.

Astfel, miniștrii:
– au obligația să declare, prin orice mijloc, orice situație de natura celor care generează conflict de interese sau incompatibilitate;
– au interdicția de a permite utilizarea numelui sau imaginii proprii în acțiuni publicitare pentru promovarea unei activități comerciale;
– au obligația de a asigura, în condițiile legii, transparența administrativă, în vederea menținerii încrederii publicului în integritatea, imparțialitatea și eficacitatea autorităților și instituțiilor publice pe care le reprezintă;
– au obligația să prezinte poziția oficială asumată de Guvernul României sau, atunci când o astfel de poziție nu există, au obligația e a preciza că opinia exprimată nu reprezintă punctul de vedere oficial al Guvernului.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week