Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Mihai Tudose: România deține o expertiză substanțială în sectorul medical. UPDATE: România candidează pentru relocarea Agenției Europene pentru Medicamente. Campania de promovare, lansată oficial. Eveniment public de promovare la Bruxelles

27.09.2017 | JURIDICE.ro

26 septembrie 2017: Florian Bodog, ministrul Sănătății și Victor Negresu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, au participat, la Bruxelles, la evenimentul public de promovare a candidaturii României pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Totodată, ministrul Sănătății a avut o întrevedere cu Vytenis Andriukaitis, Comisarul European pentru Sănătate, temele abordate vizând situația vaccinării și acoperirea vaccinală în România, accesul pacienților români la medicamente și măsuri de stopare a exportului paralel de medicamente.

***

8 septembrie 2017: România a lansat oficial campania de promovare a candidaturii României pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene: „România a depus un dosar de candidatură complet și consistent, care răspunde tuturor criteriilor stabilite la nivel european. Mulțumesc pe această cale tuturor instituțiilor implicate în acest proces și în mod special Primăriei Capitalei. Prin candidatura depusă, am oferit o soluție competitivă și eficientă de relocare. Această candidatură reprezintă o oportunitate pentru România de a-și întări profilul în interiorul Uniunii Europene. Chiar dacă avem un dosar bun, decizia va fi una politică, rezultatul votului depinzând de negocierile și de relațiile tradiționale dintre statele membre. Vom depune toate eforturile, împreună cu partenerii instituționali, pentru maximizarea șanselor României, dar este nevoie ca acest demers să fie susținut de întreaga societate, pentru a demonstra că putem fi uniți în jurul unui proiect de ţară la nivel european.

Florian Bodog, ministrul Sănătății: „România este pregătită să găzduiască Agenția Europeană pentru Medicamente și o declar cu toată responsabilitatea poziției în care mă aflu. Țara noastră are o istorie îndelungată și neîntreruptă de peste 50 de ani în domeniul de reglementare modernă a piețelor farmaceutice, precum și experți recunoscuți pentru profesionalismul lor la nivel internațional. Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale este și astăzi un partener activ și de încredere al Agenției Europene pentru Medicamente.

:: Site de prezentare

***

31 iulie 2017: Guvernul României a depus, la sediul Comisiei Europene, dosarul de candidatură pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Mihai Tudose„Depunerea dosarului de candidatură înseamnă un obiectiv atins, în stadiul actual al procedurilor care vizează relocarea sediului Agenției Europene a Medicamentului. Am încredere în șansele României de a se califica pentru această selecție, pentru că dispunem de o expertiză substanțială în sectorul medical. Informațiile din dosarul de candidatură susțin cu elemente concrete argumentele noastre că România este pregătită să-și asume o astfel de responsabilitate.”

***

20 iulie 2017: Guvernul României a finalizat dosarul de candidatură pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Agenția Europeană pentru Medicamente este una dintre cele mai mari și importante agenții europene, având ca principală responsabilitate protecția și promovarea sănătății publice, prin intermediul evaluării și supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.

Mihai Tudose, prim-ministrul României: „Relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente reprezintă o oportunitate importantă pe care România ar putea să o valorifice. Atragerea unui sediu de agenție a Uniunii Europene ar contribui la creșterea rolului și vizibilității României ca stat membru. Avem o propunere viabilă, iar România deține o expertiză substanțială în sectorul medical. Vreau să evidențiez efortul susținut depus de către toţi colegii care au lucrat pe acest dosar.“


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Mihai Tudose: România deține o expertiză substanțială în sectorul medical. UPDATE: România candidează pentru relocarea Agenției Europene pentru Medicamente. Campania de promovare, lansată oficial. Eveniment public de promovare la Bruxelles”

  1. Mihai VITMAN spune:

    Si eu care credeam ca detinem o EXPERIENTA substantiala…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan