Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Rusia. Philipp Budeikin, creatorul jocului Balena Albastră, a fost condamnat


21 iulie 2017 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Cyberlaw, Drept penal, Flux informații
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 17 iulie 2017, Philipp Budeikin (22 de ani), cunoscut sub numele de Philipp Lis (Fox), a fost condamnat de un tribunal din Siberia pentru administrarea jocului care a declanşat mai multe sinucideri în rândul adolescenţilor vulnerabili, la trei ani de închisoare, potrivit euronews.com.

Balena albastră este un joc originar din Rusia, jucat prin mai multe platforme social media. Jucătorilor le este dat un maestru care îi controlează timp de 50 de zile şi în fiecare zi li se dă o sarcină de completat. În cea de-a 50-a zi, maeştrii din spatele jocului îi instruiesc pe tineri să se sinucidă. Din păcate, unii tineri din diferite ţări s-au sinucis. La începutul acestui an, părinţii din Marea Britanie au fost avertizaţi despre Balena Albastră, după ce o şcoală din Basildon a discutat cu poliţia despre acest fenoment. Panica generală s-a instalat abia după moartea a doi adolescenţi din Rusia, în februarie.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică