Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Competența teritorială în cazul unei acțiuni în pretenții împotriva unui procuror


4 august 2017 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul în care un procuror este chemat în judecată ca pârât, reclamantul are posibilitatea de a sesiza fie instanța competentă potrivit legii în raza căreia își desfășoară activitatea acesta, fie poate sesiza una dintre instanțele indicate de art. 127 alin. 2 C. proc. civ. În speță, pârâtul este procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani, iar reclamantul a sesizat o instanță egală în grad cu instanța competentă să soluționeze cauza, respectiv Judecătoria sector 1 București, aflată în raza Curții de Apel București, curte de apel învecinată cu Curtea de Apel Pitești, în raza căreia se află Judecătoria Drăgășani. reclamantul alegând astfel între cele două instanțe deopotrivă competente. (Decizia nr. 473 din data de 16 martie 2017 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect conflict negativ de competență)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică