Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Competența teritorială în cazul unei acțiuni în pretenții împotriva unui procuror
04.08.2017 | Alina MATEI

Secţiuni: Content, Drept civil, Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul în care un procuror este chemat în judecată ca pârât, reclamantul are posibilitatea de a sesiza fie instanța competentă potrivit legii în raza căreia își desfășoară activitatea acesta, fie poate sesiza una dintre instanțele indicate de art. 127 alin. 2 C. proc. civ. În speță, pârâtul este procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani, iar reclamantul a sesizat o instanță egală în grad cu instanța competentă să soluționeze cauza, respectiv Judecătoria sector 1 București, aflată în raza Curții de Apel București, curte de apel învecinată cu Curtea de Apel Pitești, în raza căreia se află Judecătoria Drăgășani. reclamantul alegând astfel între cele două instanțe deopotrivă competente. (Decizia nr. 473 din data de 16 martie 2017 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect conflict negativ de competență)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti