« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Consiliul de Mediere. Protocol de colaborare cu asociația „Colegiul Pacienților”. UPDATE: Înscrierea mediatorilor care doresc să medieze conflicte de malpraxis medical. Mediatorii înscriși
03.10.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

2 octombrie 2017: Consiliul de Mediere a publicat lista mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical până la data de 2 octombrie 2017.

:: Lista

***

15 septembrie 2017: Consiliul de Mediere a publicat lista mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical până la data de 15 septembrie 2017.

:: Lista

***

7 septembrie 2017: Consiliul de Mediere a anunțat că toate persoanele aflate în situația constatării unei cauze de malpraxis pot solicita printr-un punct unic de contact sprijinul mediatorilor, potrivit unui comunicat al Consiliului de Mediere.

Totodată, lista mediatorilor care doresc să participe în proiect rămâne deschisă.

***

5 septembrie 2017: Consiliul de Mediere a publicat lista mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical până la data de 5 septembrie 2017.

:: Lista

***

4 august 2017: Consiliul de Mediere a publicat lista mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical până la data de 3 august 2017.

:: Lista

***

26 iulie 2017: În vederea întocmirii listei județene a mediatorilor care își oferă disponibilitatea pentru a media conflictele de malpraxis medical, conform protocolului de colaborare încheiat ieri între Consiliul de Mediere și Colegiul Pacienților din România, Consiliul de Mediere a adresat mediatorilor interesați rugămintea de a transmite la adresa secretariat@cmediere.ro, până cel târziu la data de 6 august 2017, un e-mail care să conțină numele și prenumele mediatorului interesat, denumirea formei de exercitare a profesiei, datele actuale de contact, precum și dovada achitării taxei profesionale la zi, potrivit unui comunicat al Consiliului de Mediere, semnat de Mugur Bogdan Mitroi, președinte.

Condiția achitării taxei anuale constituie o circumstanță obligatorie alături de cerința ca mediatorul să aibă drept de exercitare a profesiei.

***

25 iulie 2017: La sediul Consiliului de Mediere a avut loc semnarea protocolului de colaborare pentru soluționarea  litigiilor dintre pacienți și cadrele medicale sau instituțiile medicale, soluționare ce se va realiza prin intermediul procedurii de mediere, potrivit unui comunicat al Consiliului de Mediere, semnat de Mugur Bogdan Mitroi, președinte.

Totodată, Colegiul Pacienților a pus la dispoziția cetățenilor un serviciu de suport în caz de malpraxis. Astfel, sesizarea cetățenilor va fi analizată de specialiștii din cadrul Colegiului Pacienților, aceasta urmând a fi ulterior îndreptată, prin intermediul Consiliului de Mediere, către Corpul Profesional al Mediatorilor din județul de domiciliu al petentului, care va  contacta persoana în cauză în maxim 7 zile lucrătoare de la momentul transmiterii formularului de contact. Mai multe informații sunt disponibile aici.

***

19 iulie 2017. La sediul Consiliului de Mediere, marți, 25 iulie 2017, va avea loc semnarea protocolului de colaborare pentru soluționarea  litigiilor dintre pacienți și cadrele medicale sau instituțiile medicale, soluționare ce se va realiza prin intermediul procedurii de mediere, potrivit unui comunicat al Consiliului de Mediere semnat de Mugur Bogdan Mitroi, președinte.

Protocolul va fi semnat între Consiliul de Mediere și Asociația „Colegiul Pacienților”, Consiliului de Mediere revenindu-i, în principal, datoria de a centraliza și redistribui sesizările de malpraxis medical în teritoriu, la Corpul Profesional al Mediatorilor din fiecare județ pentru a putea fi soluționate prin mediere, la nivel local, în funcție de domiciliul petentului. De asemenea, fiecărui CPMJ îi revine obligația de a anunța despre cazurile sesizate mediatorii autorizați, activi, din județul respectiv și să comunice lunar o statistică la sediul central al Consiliului de Mediere, către departamentul ce se va ocupa de implementarea și dezvoltarea  proiectului de soluționare a cazurilor de malpraxis medical prin mediere.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Dreptul sanatatii, Malpraxis medical, Mediere, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD