Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Consiliul de Mediere. Protocol de colaborare cu asociația „Colegiul Pacienților”. UPDATE: Înscrierea mediatorilor care doresc să medieze conflicte de malpraxis medical. Mediatorii înscriși
03.10.2017 | JURIDICE.ro

2 octombrie 2017: Consiliul de Mediere a publicat lista mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical până la data de 2 octombrie 2017.

:: Lista

***

15 septembrie 2017: Consiliul de Mediere a publicat lista mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical până la data de 15 septembrie 2017.

:: Lista

***

7 septembrie 2017: Consiliul de Mediere a anunțat că toate persoanele aflate în situația constatării unei cauze de malpraxis pot solicita printr-un punct unic de contact sprijinul mediatorilor, potrivit unui comunicat al Consiliului de Mediere.

Totodată, lista mediatorilor care doresc să participe în proiect rămâne deschisă.

***

5 septembrie 2017: Consiliul de Mediere a publicat lista mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical până la data de 5 septembrie 2017.

:: Lista

***

4 august 2017: Consiliul de Mediere a publicat lista mediatorilor înscriși pentru conflictele de malpraxis medical până la data de 3 august 2017.

:: Lista

***

26 iulie 2017: În vederea întocmirii listei județene a mediatorilor care își oferă disponibilitatea pentru a media conflictele de malpraxis medical, conform protocolului de colaborare încheiat ieri între Consiliul de Mediere și Colegiul Pacienților din România, Consiliul de Mediere a adresat mediatorilor interesați rugămintea de a transmite la adresa secretariat@cmediere.ro, până cel târziu la data de 6 august 2017, un e-mail care să conțină numele și prenumele mediatorului interesat, denumirea formei de exercitare a profesiei, datele actuale de contact, precum și dovada achitării taxei profesionale la zi, potrivit unui comunicat al Consiliului de Mediere, semnat de Mugur Bogdan Mitroi, președinte.

Condiția achitării taxei anuale constituie o circumstanță obligatorie alături de cerința ca mediatorul să aibă drept de exercitare a profesiei.

***

25 iulie 2017: La sediul Consiliului de Mediere a avut loc semnarea protocolului de colaborare pentru soluționarea  litigiilor dintre pacienți și cadrele medicale sau instituțiile medicale, soluționare ce se va realiza prin intermediul procedurii de mediere, potrivit unui comunicat al Consiliului de Mediere, semnat de Mugur Bogdan Mitroi, președinte.

Totodată, Colegiul Pacienților a pus la dispoziția cetățenilor un serviciu de suport în caz de malpraxis. Astfel, sesizarea cetățenilor va fi analizată de specialiștii din cadrul Colegiului Pacienților, aceasta urmând a fi ulterior îndreptată, prin intermediul Consiliului de Mediere, către Corpul Profesional al Mediatorilor din județul de domiciliu al petentului, care va  contacta persoana în cauză în maxim 7 zile lucrătoare de la momentul transmiterii formularului de contact. Mai multe informații sunt disponibile aici.

***

19 iulie 2017. La sediul Consiliului de Mediere, marți, 25 iulie 2017, va avea loc semnarea protocolului de colaborare pentru soluționarea  litigiilor dintre pacienți și cadrele medicale sau instituțiile medicale, soluționare ce se va realiza prin intermediul procedurii de mediere, potrivit unui comunicat al Consiliului de Mediere semnat de Mugur Bogdan Mitroi, președinte.

Protocolul va fi semnat între Consiliul de Mediere și Asociația „Colegiul Pacienților”, Consiliului de Mediere revenindu-i, în principal, datoria de a centraliza și redistribui sesizările de malpraxis medical în teritoriu, la Corpul Profesional al Mediatorilor din fiecare județ pentru a putea fi soluționate prin mediere, la nivel local, în funcție de domiciliul petentului. De asemenea, fiecărui CPMJ îi revine obligația de a anunța despre cazurile sesizate mediatorii autorizați, activi, din județul respectiv și să comunice lunar o statistică la sediul central al Consiliului de Mediere, către departamentul ce se va ocupa de implementarea și dezvoltarea  proiectului de soluționare a cazurilor de malpraxis medical prin mediere.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.