Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Guvernul României susține necesitatea unui Statut al polițistului


25 iulie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Luni, 24 iulie 2017, Mihai Tudose, prim-ministru României, a avut o întrevedere cu reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România pentru a discuta despre necesarul de personal și dotarea de care au nevoie polițiștii, precum și despre aprobarea unui Statut al polițistului, care să includă mențiuni cu privire la asigurarea medicală și salarizare, potrivit unui comunicat al Guvernului României.

În contextul discuțiilor, Mihai Tudose a subliniat necesitatea unui Statut al polițistului care să cuprindă o clară definire a drepturilor și obligațiilor pe care le implică această profesie. Totodată, premierul a dat asigurări cu privire la intenția Guvernului de a clarifica și soluționa situația lipsei de personal din sistem, luând în calcul inițiativele SNAP privind flexibilizarea modului de admitere și școlarizare a agenților de poliție.

Cu privire la deficitul de personal, premierul a precizat că o estimare reală se situează în jurul cifrei de 20000 de cadre, avându-se în vedere încadrarea studenților Academiei de Poliției înainte de finalizarea studiilor, potrivit ziare.com: „S-a venit cu o solu;ie foarte bună: ca promoția 2018 sa fie încadrată de acum, urmând sa-și termine studiile. (…) Ei sunt acum doar absolvenți de liceu, dar încercăm să-i încadram, pentru că pornim de la premisa că este mai bine să fie cei care au doi ani decât sa fie luați de pe strada.

La rândul său, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a precizat că, în contextul numărului îngrijorător de agresiuni asupra polițiștilor, își dorește o modificare legislativă, în sensul eliminării constrângerilor la care sunt supuși polițiștii în privința uzului de armă, potrivit ziare.com: „Referitor la uzul de armă – pentru ca acest act normativ vizează toți angajații MAI care dețin o arma de serviciu, am decis ca procesul de modificare a acestei reglementari sa fie realizat la nivelul ministerului. Personal, îmi doresc sa eliminam toate acele constrângeri care fac în prezent ca polițiștii să aibă rețineri evidente în a utiliza armamentul din dotare și aceste modificări îmi doresc să fie finalizate cât mai repede, pentru a avea până la sfârșitul acestui an acest pachet complet care privește întărirea autorității polițistului. (…)

Pregătim o evaluare completă în ceea ce privește prioritățile logistice care țin de echipamentul de protecție al polițiștilor și această analiză o voi prezenta inclusiv primului-ministru. Nu vreau sa detaliez acum ce e mai prioritar, pentru că vreau să ascult opinia polițiștilor. Că este vorba de veste de protecție sau de armament sau de orice alte mijloace de intervenție – vom vedea care este și opinia celor care le folosesc și vor folosi aceste mijloace. Am spus că vom avea o abordare consultativă și așa va fi.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică