« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Efectele denunțului unui inculpat împotriva celorlalți inculpați
10.08.2017 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în baza art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecția martorilor, denunțul unui inculpat împotriva celorlalți inculpați din dosar trebuie să intervină înaintea sau în timpul urmării penale ori al judecății în cauză, și nu ulterior condamnării sale definitive, și anume după pronunțarea deciziei instanței de apel. Așadar, în speță, nu se poate aprecia că denunțul formulat poate conduce la o casare a hotărârii atacate, atât timp cât nu a fost formulat într-una dintre etapele procesuale menționate, iar recursul în casație reprezintă o cale de atac extraordinară prin intermediul căreia pot fi analizate exclusiv aspecte de nelegalitate. (Decizia nr. 95/RC din data de 3 martie 2017 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect recurs în casație)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

 
Secţiuni: Content, Drept penal, Jurisprudența ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD