Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Numiri în Plenul Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor
27.07.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 27 iulie 2017, Guvernul României a dispus cu privire la ocuparea unor posturi de membru în Plenul Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, schimbările intervenind ca urmare a intrării în vigoare a noilor dispoziții legale care prevăd înlocuirea reprezentantului în Plen al Asociației Române a Băncilor cu un reprezentant din partea Autorității de Supraveghere Financiară, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Astfel, Guvernul României a dispus:
– numirea Aurei Gabriela Socol, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară, în funcţia de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor pentru un mandat de 5 ani;
– renumirea lui Ion Gogoescu în funcţia de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice pentru un mandat de 5 ani;
– constatarea încetării, prin efectul legii, a mandatului de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor exercitat de Bogdan Mihai Martimof, reprezentant al Asociației Române a Băncilor.

Înlocuirea reprezentantului Asociației Române a Băncilor cu un reprezentant din partea Autorității de Supraveghere Financiară este reglementată prin Legea nr. 125/2017 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului, prin care a fost modificată și completată Legea nr. 656/2002.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti