« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Ziua internațională a prieteniei
30.07.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua internațională a prieteniei este marcată, anual, la data de 30 iulie.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

 

Cristian Jura

Cristian Jura

Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

30 iulie 2019: Ziua internațională a prieteniei (International Day of Friendship) este marcată anual, la data de 30 iulie.

În Biserica Ortodoxă prieteniei îi este acordată o importanță deosebită. Însuși Mântuitorul a spus că „Dragoste mai mare decât aceea ca cineva să-și pună sufletul pentru prietenii săi, nimeni nu are. De veți face câte vă poruncesc, prietenii mei sunteți” (Ioan 15:13-14), se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

***

30 iulie 2018:  Ziua internațională a prieteniei (International Day of Friendship) este marcată anual, la data de 30 iulie.

Lumea noastră întâmpină provocări, crize și forțe ale divizării – precum sărăcia, violența și încălcarea drepturilor omului, printre multe altele, – care subminează pacea, siguranța, dezvoltarea și armonia socială printre oamenii din întreaga lume.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Cornelia Dăroi

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

30 iulie 2017: Ziua internațională a prieteniei (International Day of Friendship) este marcată anual, la 30 iulie, începând cu 2011, pentru a sublinia faptul că prietenia între popoare, țări, culturi și indivizi poate inspira eforturile de pace și poate construi punți de legătură între comunități.

Evenimentul este o inițiativă care urmează propunerii făcute de UNESCO și care a fost preluată de Adunarea Generală a ONU în 1997. În acest sens, a fost adoptată Rezoluția 52/13, prin care s-a definit cultura păcii ca un set de valori, atitudini și comportamente care resping violența și depun eforturi pentru prevenirea conflictelor prin abordarea cauzelor lor profunde.

În același sens, Adunarea Generală a instituit prin Rezoluția 53/25, din 1998, Deceniul Internațional de promovare a unei culturi a non-violenței și a păcii pentru copiii lumii 2001-2010, prin care a recunoscut că un prejudiciu enorm și multă suferință sunt cauzate copiilor prin diferite forme de violență, subliniind totodată că promovarea unei culturi a păcii și a non-violenței ar trebui să fie transmisă copiilor prin educație.

Din punct de vedere istoric, primul care a avut inițiativa de a propune o zi a prieteniei a fost afaceristul american Joyce Hall, cel care a lansat pe piață, în 1910, cărțile poștale Hallmark, data aleasă pentru această zi fiind 2 august, pentru a coincide cu sezonul vacanțelor, atunci când oamenii își trimiteau mai des cărți poștale.

Totuși, deși primită inițial cu entuziasm, propunerea și-a pierdut considerabil din popularitate, motivul principal fiind acela că gestul de a trimite o carte poștală cu mesaje de prietenie își pierduse semnificația originală, devenind o obligație socială susținută de promovarea comercială agresivă.

O altă inițiativă în acest sens i-a aparținut lui Nane Annan, soția fostului secretar-general al ONU, Kofi Annan, care a propus în 1998 ca simpaticul personaj de desene animate Winnie the Pooh să devină ambasadorul ONU al prieteniei, fără a iniția, însă, demersurile pentru declararea de către ONU a unei zile dedicate amiciției.

În Argentina și Brazilia ziua dedicată prieteniei este 20 iulie, pe când în Finlanda și Estonia această zi coincide cu cea a Sfântului Valentin. În Peru, începând cu 2009, evenimentul are loc în prima duminică a lunii iulie.

Web-site-ul oficial al campaniei este: un.org/friendshipday/.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.