Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

Brândușa Ștefănescu: Arbitrul trăiește din onoarea care i se face de a fi invitat să soluționeze un litigiu


29 august 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Prof. univ. dr. Brândușa Ștefănescu s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la onoarea de a fi arbitru.

Brândușa Ștefănescu: „Primul regulament de arbitraj al Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț se numea Regulament de conciliere și arbitraj din 1922, spunea că arbitrajul trebuie să fie gratuit, că se recunoaște dreptul arbitrilor de a li se returna cheltuielile întreprinse cu deplasarea la locul arbitrajului, dar că activitatea de arbitru trebuie să fie o activitate gratuită, pentru că arbitrul trăiește din onoarea care i se face de a fi invitat să soluționeze un astfel de litigiu. Și vă rog să credeți că în ceea ce ne privește și mă raportez la colegii mei care și atunci făceau parte din arbitraj, în timp s-au adăugat listei, care au făcut într-adevăr arbitrajul numai ca o onoare. Îmi amintesc că prima oară am primit o remunerare a acestei activități în anul 1979 pe un semestru, atunci s-a luat această decizie, pe un semestru de activitate și era uriașa sumă de 128 de lei. Dar niciunul dintre arbitrii de atunci n-ar fi renunțat la această onoare de a fi înscris pe lista de arbitri. Mi-ar face mare plăcere ca aceasta să fie și ținta tuturor arbitrilor tineri care se găsesc astăzi pe lista Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii