TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Ștefan Deaconu: Dacă nu există încredere, părțile nu vor apela la arbitraj
28.08.2017 | Andreea LUPU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Prof. univ. dr. Ștefan Deaconu, Președinte al CURȚII DE ARBITRAJ COMERCIAL ȘI INTERNAȚIONAL, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la oameni cu bună reputație și la legi.

Ștefan Deaconu: „Dacă nu există încredere, părțile nu vor apela la arbitraj, iar această încredere este dată de oamenii care fac arbitrajul și e necesar să fie oameni pregătiți cu o bună reputație profesională, oameni care să-și verifice foarte bine conflictele de interese și incompatibilitățile pe care le au atunci când decid să intre ca arbitri într-un dosar, deci foarte multe elemente de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să construim un arbitraj credibil. Avem nevoie de astfel de persoane după cum avem nevoie și de legi foarte bune care să nu fie pervertite în realitate. Acesta este un alt element care cred eu că ne îngreunează viața de zi cu zi, pentru că dacă legea nu mai e interpretată în sensul ei, cu bună-credință, atunci poți să știi o grămadă de carte, poți să fii, cum spune românul, tobă de carte, pentru că oricum se vor găsi o mie de oameni să te conteste și apoi vei fi singurul care vei spune că așa prevede legea, dar vor fi o mie de oameni care nu știu ce prevede legea, dar te vor contrazice.”

Andreea Lupu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate