Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

Ștefan Deaconu: Dacă nu există încredere, părțile nu vor apela la arbitraj


28 august 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Prof. univ. dr. Ștefan Deaconu, Președinte al CURȚII DE ARBITRAJ COMERCIAL ȘI INTERNAȚIONAL, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la oameni cu bună reputație și la legi.

Ștefan Deaconu: „Dacă nu există încredere, părțile nu vor apela la arbitraj, iar această încredere este dată de oamenii care fac arbitrajul și e necesar să fie oameni pregătiți cu o bună reputație profesională, oameni care să-și verifice foarte bine conflictele de interese și incompatibilitățile pe care le au atunci când decid să intre ca arbitri într-un dosar, deci foarte multe elemente de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să construim un arbitraj credibil. Avem nevoie de astfel de persoane după cum avem nevoie și de legi foarte bune care să nu fie pervertite în realitate. Acesta este un alt element care cred eu că ne îngreunează viața de zi cu zi, pentru că dacă legea nu mai e interpretată în sensul ei, cu bună-credință, atunci poți să știi o grămadă de carte, poți să fii, cum spune românul, tobă de carte, pentru că oricum se vor găsi o mie de oameni să te conteste și apoi vei fi singurul care vei spune că așa prevede legea, dar vor fi o mie de oameni care nu știu ce prevede legea, dar te vor contrazice.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii