« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Ștefan Deaconu: Dacă nu există încredere, părțile nu vor apela la arbitraj
28.08.2017 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Prof. univ. dr. Ștefan Deaconu, Președinte al CURȚII DE ARBITRAJ COMERCIAL ȘI INTERNAȚIONAL, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la oameni cu bună reputație și la legi.

Ștefan Deaconu: „Dacă nu există încredere, părțile nu vor apela la arbitraj, iar această încredere este dată de oamenii care fac arbitrajul și e necesar să fie oameni pregătiți cu o bună reputație profesională, oameni care să-și verifice foarte bine conflictele de interese și incompatibilitățile pe care le au atunci când decid să intre ca arbitri într-un dosar, deci foarte multe elemente de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să construim un arbitraj credibil. Avem nevoie de astfel de persoane după cum avem nevoie și de legi foarte bune care să nu fie pervertite în realitate. Acesta este un alt element care cred eu că ne îngreunează viața de zi cu zi, pentru că dacă legea nu mai e interpretată în sensul ei, cu bună-credință, atunci poți să știi o grămadă de carte, poți să fii, cum spune românul, tobă de carte, pentru că oricum se vor găsi o mie de oameni să te conteste și apoi vei fi singurul care vei spune că așa prevede legea, dar vor fi o mie de oameni care nu știu ce prevede legea, dar te vor contrazice.”

Andreea Lupu

 
Secţiuni: Arbitraj, Content, JURIDICE.ro, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD