ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Pisica albă, pisica neagră

01.08.2017 | Ligia IONESCU
Abonare newsletter
Ligia Ionescu

Ligia Ionescu

Pe o stradă liniştită din Bucureşti, la terasa etajului unei case cu aer italian, văd aproape în fiecare seară, ca nişte bibelouri într-un magazin de antichităţi, două splendide pisici: una albă şi una neagră.

Seară de seară, felinele stau aşezate în acelaşi loc, cu spatele spre stradă, iar cozile lor atârnă leneşe pe marginea terasei şi se mişcă în ritm precis de pendul. În liniştea serii, prin fereastra deschisă, răzbate glasul unui comentator de ştiri:

„- Si acum, titlurile serii: Guvernul renunţă la impozitul pe cifra de afaceri”. Cu un gest lent, pisica albă îşi întoarce delicat spre noi, capul frumos şi rotund şi ne priveşte lung şi somnoros…

„- Guvernul face simulări pentru a vedea care este impactul introducerii unei taxe de solidaritate pe veniturile mari, care ar viza, dacă va deveni realitate, persoanele fizice şi nu persoanele juridice”. Şi ca prin minune, pisica neagră se întinde, apoi se ridică şi se înalță ca un arc, cască leneşă, lăsând să i se vadă doi colţi albi şi ascuţiţi.

Apoi, cozile lor ca de umbrelă se intersectează graţios, de parcă ar poza pentru celebrul desen animat al lui Disney şi mai că te-ai aştepta să le auzi pe Şi şi Am, cântând în ritmul Asiei îndepărtate:

„We are the siamese if you please, We are the siamese if you don’t please…”

Pisica albă, pisica neagră…

Ligia Ionescu

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Pisica albă, pisica neagră”

  1. Andreea LUPU spune:

    Pisica albă, pisica neagră… tot o pisică…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week