« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Cristiana Irinel Stoica: Interpretarea unei convenții arbitrale presupune…
26.08.2017 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Dr. Cristiana Irinel Stoica, Founding partner STOICA & Asociații, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la interpretarea convenției arbitrale.

Cristiana Irinel Stoica„Ce înțelegem prin interpretarea convenției? Interpretarea unei convenții arbitrale presupune a determina existența, întinderea și efectele acesteia și fără doar și poate este important acest lucru dacă avem în vedere că primul lucru pe care trebuie să-l facă arbitrul este acela de a verifica convenția arbitrală în litera și spiritul acesteia în raport cu voința părțile, dar mai ales în raport și cu conținutul acesteia. Prin urmare, determinarea existenței este unul dintre elementele foarte importante în procesul de interpretare a convenției care intervine în momentul arbitrajului, dar de care părțile trebuie să țină seama atunci când elaborează convenția. Cât privește întinderea și efectele, toate acestea trebuie verificate tot în cadrul procedurii arbitrale propriu-zise, dar datoria este a părților de a putea anticipa și de a stabili prin intermediul convenției care sunt reperele ce țin de întinderea acestei convenții și de efectele pe care le produce.”

Andreea Lupu

 
Secţiuni: Arbitraj, Content, JURIDICE.ro, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD