Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

Cristiana Irinel Stoica: Interpretarea unei convenții arbitrale presupune…
26.08.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Arbitraj, Content, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Dr. Cristiana Irinel Stoica, Founding partner STOICA & Asociații, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la interpretarea convenției arbitrale.

Cristiana Irinel Stoica„Ce înțelegem prin interpretarea convenției? Interpretarea unei convenții arbitrale presupune a determina existența, întinderea și efectele acesteia și fără doar și poate este important acest lucru dacă avem în vedere că primul lucru pe care trebuie să-l facă arbitrul este acela de a verifica convenția arbitrală în litera și spiritul acesteia în raport cu voința părțile, dar mai ales în raport și cu conținutul acesteia. Prin urmare, determinarea existenței este unul dintre elementele foarte importante în procesul de interpretare a convenției care intervine în momentul arbitrajului, dar de care părțile trebuie să țină seama atunci când elaborează convenția. Cât privește întinderea și efectele, toate acestea trebuie verificate tot în cadrul procedurii arbitrale propriu-zise, dar datoria este a părților de a putea anticipa și de a stabili prin intermediul convenției care sunt reperele ce țin de întinderea acestei convenții și de efectele pe care le produce.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti