Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

Cristiana Irinel Stoica: Interpretarea unei convenții arbitrale presupune…


26 august 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Dr. Cristiana Irinel Stoica, Founding partner STOICA & Asociații, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la interpretarea convenției arbitrale.

Cristiana Irinel Stoica„Ce înțelegem prin interpretarea convenției? Interpretarea unei convenții arbitrale presupune a determina existența, întinderea și efectele acesteia și fără doar și poate este important acest lucru dacă avem în vedere că primul lucru pe care trebuie să-l facă arbitrul este acela de a verifica convenția arbitrală în litera și spiritul acesteia în raport cu voința părțile, dar mai ales în raport și cu conținutul acesteia. Prin urmare, determinarea existenței este unul dintre elementele foarte importante în procesul de interpretare a convenției care intervine în momentul arbitrajului, dar de care părțile trebuie să țină seama atunci când elaborează convenția. Cât privește întinderea și efectele, toate acestea trebuie verificate tot în cadrul procedurii arbitrale propriu-zise, dar datoria este a părților de a putea anticipa și de a stabili prin intermediul convenției care sunt reperele ce țin de întinderea acestei convenții și de efectele pe care le produce.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii