TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Cristiana Irinel Stoica: Interpretarea unei convenții arbitrale presupune…
26.08.2017 | Andreea LUPU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Dr. Cristiana Irinel Stoica, Founding partner STOICA & Asociații, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la interpretarea convenției arbitrale.

Cristiana Irinel Stoica„Ce înțelegem prin interpretarea convenției? Interpretarea unei convenții arbitrale presupune a determina existența, întinderea și efectele acesteia și fără doar și poate este important acest lucru dacă avem în vedere că primul lucru pe care trebuie să-l facă arbitrul este acela de a verifica convenția arbitrală în litera și spiritul acesteia în raport cu voința părțile, dar mai ales în raport și cu conținutul acesteia. Prin urmare, determinarea existenței este unul dintre elementele foarte importante în procesul de interpretare a convenției care intervine în momentul arbitrajului, dar de care părțile trebuie să țină seama atunci când elaborează convenția. Cât privește întinderea și efectele, toate acestea trebuie verificate tot în cadrul procedurii arbitrale propriu-zise, dar datoria este a părților de a putea anticipa și de a stabili prin intermediul convenției care sunt reperele ce țin de întinderea acestei convenții și de efectele pe care le produce.”

Andreea Lupu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate