Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

Bazil Oglindă: Bifurcarea este o măsură de eficiență


23 august 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Conf. univ. dr. Bazil Oglindă, Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane, Managing Partner OGLINDĂ & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la bifurcarea procedurii arbitrale.

Bazil Oglindă„Se pune problema unei acțiuni în răspundere contractuală în care un reclamant cheamă în judecată un pârât pentru încălcarea unor obligații decurgând dintr-un contract și bineînțeles solicită niște despăgubiri. Aceasta este ipoteza pe care o luăm în calcul. Într-o astfel de speță, prima întrebare: la stadiul legislativ actual s-ar putea bifurca procedura? O chestiune de lămurit din start, de ce discutăm despre acest lucru și de ce în contextul celerității și calității? Foarte simplu, de foarte multe ori anumite litigii au o anumită complexitate decurgând mai ales din aspectele de ordin tehnic și verificarea uneori a întinderii prejudiciului fac obiectul unor expertize extrem de complexe. Uneori tribunalul arbitral ar putea verifica în baza înscrisurilor, a interogatoriilor și eventual a unei audieri a unor martori îndeplinirea condițiilor răspunderii contractuale și atunci bifurcarea este o măsură de eficiență. Ea este extrem de familiară arbitrajului internațional și arbitrajului pe alte reguli de procedură. Este foarte adevărat că este o chestiune care este lăsată la înțelepciunea tribunalului arbitral în funcție de speță, dar este o posibilitate incontestabilă, chiar și atunci când locul arbitrajului ar fi București. Important este să fie un arbitraj ICC.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii