Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Arbitraj
DezbateriCărţiProfesionişti

Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Sergiu Golub: Este împotriva esenţei arbitrajului…
22.08.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Lect. univ. dr. Sergiu Golub, Facultatea de Drept, UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la forma autentică a clauzei compromisorii.

Sergiu Golub: „Alin. (3) al art. 603 pretinde ante factum o clauză compromisorie în forma autentică, lucru, de altfel, destul de rar întâlnit ca să nu spun nemaiîntâlnit, pentru că nu am găsit nicăieri, dar nu aş băga mâna în foc că nici nu am căutat peste tot şi atunci mai bine relativizez, dublează practic această condiţie a formei autentice a clauzei compromisorii, o dublează şi pentru o cerinţă legată de produsul final al acestui demers a judecăţii arbitrale şi pretinde şi hotărârii arbitrale să îmbrace, şi aici oferă o paletă mai largă, fie forma autentică notarială într-o operaţiune posthotărâre, fie o hotărâre judecătorească care, practic, nu face altceva decât să dubleze hotărârea arbitrală, fie ultima ipoteză, dacă hotărârea arbitrală se execută silit, verificările prevăzute în prezentul alineat vor fi efectuate de către instanță, deci tot hotărâre judecătorească, în cadrul procedurii de încuviinţare a executării silite. Din punctul meu de vedere este mai mult decât excesiv și împotriva esenţei arbitrajului, cum s-a şi subliniat, unde libertatea ar trebui să domine.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate