Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

Sergiu Golub: Este împotriva esenţei arbitrajului…


22.08.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU
Secţiuni: Arbitraj, Content, Procedură civilă, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Lect. univ. dr. Sergiu Golub, Facultatea de Drept, UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la forma autentică a clauzei compromisorii.

Sergiu Golub: „Alin. (3) al art. 603 pretinde ante factum o clauză compromisorie în forma autentică, lucru, de altfel, destul de rar întâlnit ca să nu spun nemaiîntâlnit, pentru că nu am găsit nicăieri, dar nu aş băga mâna în foc că nici nu am căutat peste tot şi atunci mai bine relativizez, dublează practic această condiţie a formei autentice a clauzei compromisorii, o dublează şi pentru o cerinţă legată de produsul final al acestui demers a judecăţii arbitrale şi pretinde şi hotărârii arbitrale să îmbrace, şi aici oferă o paletă mai largă, fie forma autentică notarială într-o operaţiune posthotărâre, fie o hotărâre judecătorească care, practic, nu face altceva decât să dubleze hotărârea arbitrală, fie ultima ipoteză, dacă hotărârea arbitrală se execută silit, verificările prevăzute în prezentul alineat vor fi efectuate de către instanță, deci tot hotărâre judecătorească, în cadrul procedurii de încuviinţare a executării silite. Din punctul meu de vedere este mai mult decât excesiv și împotriva esenţei arbitrajului, cum s-a şi subliniat, unde libertatea ar trebui să domine.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti