« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Claudiu Buglea: Aspectele acestea ţin doar de procedura de organizare a litigiului…
20.08.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU

Secţiuni: Arbitraj, Content, JURIDICE.ro, Selected, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Conf. univ. dr. Claudiu Buglea, Facultatea de Drept, UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la dreptul aplicabil unui litigiu.

Claudiu Buglea: „Am un litigiu comercial cu element de extraneitate. Majoritatea litigiilor de la Curtea de Arbitraj dacă ar fi cu element de extraneitate, ne uităm în Roma I, vedem ce spun normele conflictuale, deci aplicăm dreptul Uniunii Europene în sens larg, din punctul meu de vedere Regulamentele europene, după care, dacă norma conflictuală trimite la dreptul român sau la dreptul oricărui stat membru intrăm pe tărâmul dreptului Uniunii Europene, pentru că reglementările Uniunii Europene interesează şi sunt parte din dreptul fiecărui stat. Directivele nu se aplică instantaneu, cu alte cuvinte, aici există o discuţie în legătură cu aplicabilitatea unei Directive la un raport juridic deja existent, dar în legătură cu tot ce înseamnă legislaţia aşa-zisei Uniunii Europene, legislaţia principală, Regulamente şi aşa mai departe, ele fac parte, din punctul meu de vedere, din dreptul intern. Cu alte cuvinte, instanţa arbitrală nu are relevanță că este instanţă statală sau nu, aspectele astea ţin doar de procedura de organizare a litigiului.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD