« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Cristina Florescu: Noile reguli spun că ar fi posibil să numim un arbitru care nu este pe listă…
18.08.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Lect. univ. dr. Cristina Florescu, Facultatea de Știinte Juridice, Politice și Administrative, București, USH, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la noile reguli din arbitraj.

Cristina Florescu: „Noile reguli spun că ar fi posibil să numim un arbitru care nu este pe listă, dar îmi trebuie confirmarea Curţii în acest sens, asta se află în regulament. Deci, dacă există o problemă, convenţia arbitrală conţine un nume care nu există pe listă, în principiu am spune că nu se poate, dar iată că regulamentul e cel care ne dă voie şi dacă se spune că există o contradicţie între şi între, că prevalează convenţia, deci îmi dă voie chiar dacă acela nu e pe listă, iar la 619 au avut în vedere complet altceva. Mari probleme în contractele FIDIC, statul român e implicat foarte mult în astfel de litigii în care este pârât din păcate şi acele contracte cadru au fost toate încheiate mai demult înainte de regulile ICC din 2012 care spun: în momentul în care aleg regulile ICC automat se triggeruiește şi instituţia ICC. La noi invers, am ales instituţia, se triggeruiesc automat regulile. Deci, aici e o mare problemă, la toate cele internaţionale regulile atrag instituţia automat. La noi este invers, problemă mare.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

 
Secţiuni: Arbitraj, Content, JURIDICE.ro, Procedură civilă, Selected, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD