Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Arbitraj
DezbateriCărţiProfesionişti

Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Cristina Florescu: Noile reguli spun că ar fi posibil să numim un arbitru care nu este pe listă…
18.08.2017 | Alexandru MATEI, Andreea LUPU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Lect. univ. dr. Cristina Florescu, Facultatea de Știinte Juridice, Politice și Administrative, București, USH, s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de arbitraj (ed. 1), organizată de Societatea de Științe Juridice, la noile reguli din arbitraj.

Cristina Florescu: „Noile reguli spun că ar fi posibil să numim un arbitru care nu este pe listă, dar îmi trebuie confirmarea Curţii în acest sens, asta se află în regulament. Deci, dacă există o problemă, convenţia arbitrală conţine un nume care nu există pe listă, în principiu am spune că nu se poate, dar iată că regulamentul e cel care ne dă voie şi dacă se spune că există o contradicţie între şi între, că prevalează convenţia, deci îmi dă voie chiar dacă acela nu e pe listă, iar la 619 au avut în vedere complet altceva. Mari probleme în contractele FIDIC, statul român e implicat foarte mult în astfel de litigii în care este pârât din păcate şi acele contracte cadru au fost toate încheiate mai demult înainte de regulile ICC din 2012 care spun: în momentul în care aleg regulile ICC automat se triggeruiește şi instituţia ICC. La noi invers, am ales instituţia, se triggeruiesc automat regulile. Deci, aici e o mare problemă, la toate cele internaţionale regulile atrag instituţia automat. La noi este invers, problemă mare.”

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII
Andreea Lupu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate