Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Legea arhivelor naționale | Proiect. UPDATE: Aprobare
31.10.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

31 octombrie 2018: Guvernul României a aprobat proiectul Legii arhivelor naționale, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Noul proiect de Lege a Arhivelor prevede înființarea Consiliului Național al Arhivelor, organism interguvernamental, fără personalitate juridică, cu rol consultativ în elaborarea politicilor și strategiilor naționale în materie de arhive.

Aprobarea proiectului de lege a avut loc în contextul în care, în România, Ziua Arhivelor Naționale este celebrată, anual, la data de 31 octombrie.

***

2 august 2017: Marți, 1 august 2017, Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică proiectul Legii arhivelor naționale.

Prin proiectul de lege se urmăreşte, ca obiectiv principal, mai buna gestionare a domeniului arhivistic, conturarea clară a patrimoniului arhivistic protejat de stat, delimitarea responsabilităţilor între sectorul public şi cel privat, consolidarea statutului Arhivelor Naţionale al României ca autoritate unică în domeniu şi a arhivelor în general, ca element esenţial de identitate şi instrument al bunei guvernări.

:: Proiect
:: Expunere de motive

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.