Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Legea arhivelor naționale | Proiect. UPDATE: Aprobare

31.10.2017 | JURIDICE.ro

31 octombrie 2018: Guvernul României a aprobat proiectul Legii arhivelor naționale, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Noul proiect de Lege a Arhivelor prevede înființarea Consiliului Național al Arhivelor, organism interguvernamental, fără personalitate juridică, cu rol consultativ în elaborarea politicilor și strategiilor naționale în materie de arhive.

Aprobarea proiectului de lege a avut loc în contextul în care, în România, Ziua Arhivelor Naționale este celebrată, anual, la data de 31 octombrie.

***

2 august 2017: Marți, 1 august 2017, Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică proiectul Legii arhivelor naționale.

Prin proiectul de lege se urmăreşte, ca obiectiv principal, mai buna gestionare a domeniului arhivistic, conturarea clară a patrimoniului arhivistic protejat de stat, delimitarea responsabilităţilor între sectorul public şi cel privat, consolidarea statutului Arhivelor Naţionale al României ca autoritate unică în domeniu şi a arhivelor în general, ca element esenţial de identitate şi instrument al bunei guvernări.

:: Proiect
:: Expunere de motive


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership