Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Legea arhivelor naționale | Proiect. UPDATE: Aprobare
31.10.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

31 octombrie 2018: Guvernul României a aprobat proiectul Legii arhivelor naționale, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Noul proiect de Lege a Arhivelor prevede înființarea Consiliului Național al Arhivelor, organism interguvernamental, fără personalitate juridică, cu rol consultativ în elaborarea politicilor și strategiilor naționale în materie de arhive.

Aprobarea proiectului de lege a avut loc în contextul în care, în România, Ziua Arhivelor Naționale este celebrată, anual, la data de 31 octombrie.

***

2 august 2017: Marți, 1 august 2017, Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică proiectul Legii arhivelor naționale.

Prin proiectul de lege se urmăreşte, ca obiectiv principal, mai buna gestionare a domeniului arhivistic, conturarea clară a patrimoniului arhivistic protejat de stat, delimitarea responsabilităţilor între sectorul public şi cel privat, consolidarea statutului Arhivelor Naţionale al României ca autoritate unică în domeniu şi a arhivelor în general, ca element esenţial de identitate şi instrument al bunei guvernări.

:: Proiect
:: Expunere de motive

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate