Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT- Târgu Mureș. Trafic de droguri de mare risc, introducere în ţară de droguri de mare risc fără drept. Reţinere, percheziţii domiciliare, arestarea preventivă, control judiciar


3 august 2017 | Adina GANȚOLEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații, Sistemul judiciar
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

DIICOT- Târgu Mureș. Trafic de droguri de mare risc, introducere în ţară de droguri de mare risc fără drept. Reţinere, percheziţii domiciliare, arestarea preventivă, control judiciar.

Vineri, 28 iulie 2017, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor M. C., C. T. şi P. A. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducere în ţară de droguri de mare risc fără drept.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2017, din Marea Britanie a fost expediat un colet care conţinea 100 timbre LSD, droguri de mare risc care au fost comandate prin intermediul reţelelor Darknet.

La datele de 28 iulie 2017 şi 31 iulie 2017, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş au efectuat un număr de 6 percheziţii domiciliare, în urma acestor activități fiind găsite şi ridicate 100 de doze de LSD, aproximativ 20 g. de haşiş, grindere şi microcântare.

La solicitarea DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mureş, Tribunalul Mureş a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor C. T. şi P. A. pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de inculpatul M. C. procurorii DIICOT- S.T Târgu Mureş au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 15 zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

La acţiune au participat și jandarmi din cadrul din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” – Tîrgu Mureş.

Pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Adina Ganțolea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică