Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Ploieşti. Culegere de informaţii supuse autorizării. Trimitere în judecată
03.08.2017 | Adina GANȚOLEA

Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

DIICOT-Ploieşti. Culegere de informaţii supuse autorizării. Trimitere în judecată.

Vineri, 19 mai 2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatului M. I. -C., pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare fără autorizare a activităţilor specifice de culegerii de informaţii supuse autorizării, infr. prev. de art. 26 al. 1 din Legea 51/1991 cu aplic art. 35 alin. 1 Cp.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că, începând cu luna septembrie 2016 până la data de 10-11 septembrie 2016, inculpatul M. I. -C. a montat pe autoturismul unei persoane  vătămate, un dispozitiv de urmărire şi localizare tip GPS, cu ajutorul căruia, în perioada de timp arătată mai sus, a monitorizat deplasările pe care aceasta le efectua.

În fapt s-a reţinut că inculpatul  M. I. -C. şi persoana vătămată au avut o relaţie de concubinaj de aproximativ 2 ani de zile iar la data de 18 iulie 2016 persoana vătămată a întrerupt relaţia de concubinaj cu inculpatul.

În aceste împrejurări, în încercarea de a determina persoana vătămată să revină asupra acestei hotărâri, inculpatul  M. I. -C. s-a deplasat, în repetate rânduri, atât la locuinţa persoanei vătămate cât şi la locul acesteia de muncă, ocazii cu care aceasta a fost ameninţată şi lovită de inculpat.

Astfel, începând cu data de 18 iulie 2016, de când inculpatul  M. I. -C. şi persoana vătămată au încheiat relaţia de concubinaj, inculpatul a urmărit-o pe aceasta în mod repetat, atât la adresa de domiciliu cât şi la locul unde aceasta îşi desfăşura activitatea profesională.

Totodată, s-a reţinut că la data de 04 septembrie 2016, inculpatul  M. I. -C. a urmărit persoana vătămată, până în municipiul Bucureşti, în parcarea unui centru comercial, unde a lovit-o atât pe aceasta cât şi pe o persoană de sex masculin, cu care aceasta se întâlnise.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpatul a cunoscut deplasarea pe care persoana vătămată a efectuat-o în acea zi în municipiul Bucureşti, întrucât anterior, fără drept, îi montase un sistem de urmărire prin GPS pe autoturismul acesteia.

În urma agresiunilor, persoana vătămată a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar persoana vătămată cu care aceasta s-a întâlnit  a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare  Curţii de Apel Ploieşti.

Faptele inculpatului sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Adina Ganțolea

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti