Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tudorel Toader a efectuat o vizită la Penitenciarul București Jilava


2 august 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 2 august 2017, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, și conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, au efectuat o vizită la Penitenciarul București Jilava și la Fortul 13 Jilava, Memorial al Luptei Antitotalitare, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Vizita a avut drept scop observarea situaţiei spaţiilor de detenţie, blocul alimentar şi centrul de reintegrare al Penitenciarului Bucureşti Jilava, context în care cei doi oficiali au discutat cu mai mulți deținuți care execută pedepse privative de libertate. Cu aceasta ocazie, au fost observate și condiţiile în care angajaţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor îşi desfăşoară activitatea și problemele cu care aceştia se confruntă în scopul identificării unor soluţii eficiente de rezolvare a unor situaţii punctuale. În acest context, ministrul Justiției a reiterat angajamentul său de a continua eforturile pentru remedierea condițiilor de detenție din sistemul penitenciar românesc și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru angajați.

În cadrul discuțiilor, persoanele private de libertate au transmis conducerii Ministerului Justiţiei că, în sistemul penitenciar, sunt realizate obiecte cu valoare artistică ce ar putea fi vândute de către deţinuţi pentru încurajarea activităţilor de reabilitare şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Cu ocazia vizitării Fortului 13 Jilava, Memorial al Luptei Antitotalitare, prof. univ. dr. Tudorel Toader și-a exprimat dorința ca acest spațiu să devină muzeu.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii