Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

DNA- Bacău. Trafic de influență. Control judiciar, trimitere în judecată
07.08.2017 | Adina GANȚOLEA


Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

DNA- Bacău. Trafic de influență. Control judiciar trimitere în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului C. N., la data faptelor șef laborator Urmărirea Comportării Construcțiilor Hidrotehnice din cadrul S.C. Hidroelectrica Sucursala Bistrița S.A. și în prezent inginer la aceeași societate, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La începutul anului 2010, inculpatul C. N., în calitate de șef laborator Urmărirea Comportării Construcțiilor Hidrotehnice, a lăsat să se înțeleagă că are influență pe lângă angajați din cadrul S.C. Hidoelectrica – Sucursala Bistrița S.A., precum și pe lângă angajați din cadrul societăților afiliate S.C. Hidroelectrica S.A. (respectiv S.C. Hidroserv Bistrița S.A. și S.C. Hidroserv Slatina S.A.) și a pretins de la administratorul unei societăți comerciale ca, în schimbul atribuirii unor contracte de mentenanță la obiective hidroenergetice, să fie subcontractate o parte din lucrări către o societate pe care inculpatul o controla în mod direct.

În temeiul acestei înțelegeri, în perioada 2010-2012 societatea administrată de persoana respectivă a încheiat un număr de șase contracte cu S.C. Hidroserv Bistrița S.A. și S.C. Hidroserv Slatina S.A., beneficiar final fiind S.C. Hidroelectrica – Sucursala Bistrița S.A., în baza cărora a încasat suma totală de 2.368.784 lei.

Cele șase contracte încheiate au avut ca obiect reabilitări interioare, exterioare și platforme, refacere protecție maluri, defrișări vegetație, etc.

La rândul său, societatea respectivă a virat în baza unor contracte către firma pe care inculpatul C. N.  o controla în mod direct suma de 2.186.860,69 lei, beneficiul net al acestuia din urmă fiind în cuantum de 987.498 lei.

În cauză, a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț, cu propunere de a se menține măsurile preventivă și asiguratorie dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Adina Ganțolea

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate