Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Legislația în materia serviciului de salvamar, aproape inexistentă
10.08.2017 | JURIDICE.ro

Miercuri, 9 august 2017, Vasile Boteş, coordonatorul echipelor de salvamari din sudul litoralului, a declarat că legea care reglementează serviciul de salvamar este extrem de permisivă, aproape inexistentă, în contextul în care numărul de decese ca urmare a ignorării avertismentelor salvamarilor este în creștere, iar persoanele în cauză nu pot fi sancționate în niciun fel, potrivit mediafax.ro.

Vasile Boteș: „Noi ne-am cam săturat să fim pe post de paratrăsnet. Toată lumea ne jigneşte, ne ameninţă şi e supărată pe noi, când noi încercăm să salvăm vieţi. Iar noi nu putem face absolut nimic ca să-i împiedicăm să-şi rişte viaţa. Noi putem numai să fluierăm, să-i rugăm şi să-i avertizăm. În rest nu putem să facem nimic să-i ţinem afară din apă.

Noi avem o lege foarte permisivă, sau, mai bine zis, nu avem lege deloc. Avem nişte normative care oricum nu se aplică, nimeni nu este tras la răspundere. Până nu se va hotărî să fie o lege mai serioasă, să se ia nişte măsuri mai drastice, să fie date amenzi… Aşa nu putem să facem nimic. Şi oricum nu salvamarii ar putea să aplice legea, trebuie găsită o altă modalitate. Am cerut reînfiinţarea Poliţiei Plajei, dar nu s-a vrut. Pur şi simplu.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.