Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Dreptul mediului Flux informații Noutăți legislative

Metodologia de atribuire în administrare şi custodie a ariilor naturale protejate | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial

21 decembrie 2017 | Antoanela COSTEA
Antoanela Costea

Antoanela Costea

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1006 din data de 19 decembrie 2017, a fost publicat Ordinul nr. 1447 din 24 noiembrie 2017 privind aprobarea Metodologiei de atribuire în administrare şi custodie a ariilor naturale protejate şi abrogarea Ordinulului nr. 1.052/2014 privind aprobarea Metodologiei de atribuire în administrare şi custodie a ariilor naturale protejate.

Prin noul act normativ, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, ca autoritate responsabilă pentru administrarea ariilor naturale protejate aparţinând reţelei naţionale de arii naturale protejate, este nominalizată pentru derularea procedurii de atribuire a acestor arii în administrare sau custodie.

Metodologia de atribuire suferă puţine modificări substanţiale faţă de reglementarea anterioară, fiind aduse mai degrabă completări în sensul clarificării paşilor procedurali.

Alături de metodolgie rămâne reglementarea modalităţii de emitere a avizului administratorului/custodelui. Din această perspectivă, o noutate este dată de lărgirea sferei de reglementare a implicării administratorului/custodelui, din perspectiva activităţii silvice. Astfel, art. 32 prevede următoarele:
„La punerea în valoare în arboretele din fondul forestier naţional şi în vegetaţia forestieră din afara acestuia, situate în arii naturale protejate, înainte de etapa de marcare a arborilor ce urmează să fie puşi în valoare, ocoalele silvice solicită administratorilor/custozilor/autorităţii responsabile:
a) condiţiile specifice la punerea în valoare a arboretelor în ariile naturale protejate, necesare menţinerii/îmbunătăţirii stării de conservare a speciilor/habitatelor, a elementelor naturale/patrimoniului natural prezente în arboretele pentru care a fost desemnată aria naturală protejată;
b) condiţiile specifice desfăşurării activităţii de exploatare forestieră în ariile naturale protejate, care vor fi introduse în cuprinsul autorizaţiei de exploatare forestieră, necesare menţinerii/îmbunătăţirii stării de conservare a speciilor/habitatelor, a elementelor naturale/patrimoniului natural prezente în arboretele pentru care a fost desemnată aria naturală protejată.”

Ocoalele silvice solicită condiţiile de mai sus cu cel puţin 30 de zile înainte de data începerii punerii în valoare, transmiţând administratorilor/custozilor de arii naturale protejate următoarele documente:
„a) descrierea parcelară a unităţii/unităţilor amenajistice în care va avea loc punerea în valoare şi care va/vor fi supusă/supuse exploatării;
b) o copie a hărţii unităţii/unităţilor amenajistice în care va avea loc punerea în valoare şi care va/vor fi supusă/supuse exploatării.”

Sunt prevăzute maximum 25 de zile de la primirea solicitării pentru transmiterea condiţiilor, ocoalele silvice putând notifica autoritatea responsabilă în cazul nerespectării acestui termen.

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

***

Miercuri, 9 august 2017, Ministerul Mediului a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin privind aprobarea Metodologiei de atribuire în administrare şi custodie a ariilor naturale protejate.

:: Proiect
:: Referat 

Antoanela Costea

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership