Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A fost lansat Vinul lui Cuza
10.08.2017 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Vineri, 4 august 2017, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a lansat un produs inedit – „Vinul lui Cuza” – un vin de pe domeniile UAIC, îmbuteliat la Cotnari, potrivit unui comunicat.

Vinul a fost realizat în ediție limitată, fiind îmbuteliate doar 400 sticle de Fetească Neagră, respectiv 400 de Frâncușă, două soiuri românești renumite. Produsul nu va fi disponibil la vânzare, ci folosit doar în ocazii de protocol ale Universității: evenimente sau vizite de rang înalt.

Prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al Universității: „Astăzi lansăm «Vinul lui Cuza», un produs pentru care Universitatea deține marca exclusivă, în urma unor demersuri întreprinse încă din luna ianuarie. Ideea a fost comunicată publicului încă de anul trecut de către prof. univ. dr. Tudorel Toader, pe atunci rector ales, acum actual ministru al Justiției, atunci când a anunțat dorința universității de a îmbunătăți sistemul de promovare, imaginea și identitatea prin produse personalizate care să fie în armonie cu spiritul UAIC.”

Prof. univ. dr. Cornel Iațu, prorector pentru strategie, dezvoltare instituţională şi managementul calităţii: „Este pentru prima dată când Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a luat decizia să îmbutelieze o parte din vinul care se produce de la Grădina Botanică. Este o producție a anului 2016, cu struguri bine aleși, iar pentru vinificare am apelat la un parteneriat cu una din cele mai cunoscute companii din branșă – Cotnari. Dincolo de faptul că Alexandru Ioan Cuza este patronul Universității noastre, pe vremea domniei în Moldova, Cotnari trimitea pentru prima dată un vin la concursul mondial la Paris, Grasa de Cotnari, acolo unde a luat distincția maximă. Am decis să inițiem un parteneriat strategic cu cei de la Cotnari și prin această prismă, a rezonanței istorice – la Cotnari se produce vin de cel puțin 2000 de ani. Avem de-a face cu vinuri de foarte bună calitate și e normal să fie așa, atâta timp cât vorbim de două soiuri autohtone. Am ținut foarte mult să promovăm soiuri românești – feteasca neagră și frâncușa. Feteasca neagră este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone, pentru că se cultivă de pe vremea dacilor, iar soiul rezistă la foarte bine la îngheț și la secetă – deci foarte bine adaptat acestor ținuturi.”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” are podgorie de viță de vie în Grădina Botanică, folosită în special în scop didactic.

Prorector prof. univ. dr. Cătălin Tănase, director al Grădinii Botanice: „Primele plantări au fost realizate în urmă cu 40 de ani, cu scopul de a diversifica colecțiile de plante care erau la momentul respectiv în Grădina Botanică, dar și de a îmbogăți baza didactică și de cercetare. Vorbim de sfârșitul anilor 70 și începutul anilor 80, când ne-am propus să dezvoltăm în Grădină o colecție de soiuri care se cultivau din cele mai vechi timpuri în Moldova. Printre primele soiuri aduse au fost Frâncușa, apoi Tămâioasa românească și Grasa de Cotnari, iar apoi și celelalte soiuri din Țările Românești, printre care Feteasca Albă și Feteasca Neagră. Soiurile de viță nobilă, mai mult sau mai puțin cunoscute, constituiau obiect de studiu și practică pentru studenți”.

„Vinul lui Cuza” va putea fi gustat la evenimentele Universității cu începere din toamna acestui an.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.