Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Drept penal Flux informații Sistemul judiciar

DIICOT- Călăraşi. Conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și sub influența unor substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc, deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu. Reţinere, arestare preventivă

11 august 2017 | Adina GANȚOLEA
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

DIICOT- Călăraşi. Conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și sub influența unor substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc, deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu. Reţinere, arestare preventivă.

Miercuri, 9 august 2017, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  R. V., pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și sub influența unor substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu.

În cauză s-a reţinut că, la data de 8 august 2017, inculpatul R. V., nefiind posesor de permis de conducere, a condus pe autostrada A2, pe sensul de mers Constanța-București, autoturismul proprietate personală, având o alcoolemie peste limita legală și aflându-se sub influența unor substanțe psihoactive.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că, miercuri, 8 august 2017, inculpatul R. V. (cunoscut ca traficant și consumator de droguri, cu antecedente penale pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiuni)  a consumat băuturi alcoolice împreună cu o altă persoană la o terasă din stațiunea Vama Veche, precum și droguri de risc, respectiv marijuana.  Totodată,  inculpatul R. V. i-a vândut persoanei respective o doză de marijuana, în schimbul sumei de 25 de lei.

Ulterior, deși nu era posesor de permis de conducere, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor cu efect psihoactiv, inculpatul R. V. s-a urcat la volanul autoturismului proprietate personală, pe care l-a condus pe drumurile publice, din Vama Veche pe DN 39, apoi după Podul Agigea pe A4 și A2, din direcția Constanța-București, organele de poliție rutieră fiind sesizate prin 112 de către alţi participanți la trafic cu privire la comportamentul periculos în trafic al  autoturismului condus de către inculpat.

Inculpatul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliției rutiere, echipajul pornind în urmărirea autoturismului condus de către inculpatul R. V., acesta mărind viteza în speranța că va scăpa de urmăritori.

Servicii JURIDICE.ro

Jurisprudenta

Arbitraj comercial

Evenimente juridice

Astfel, ajuns la parcarea din zona km. 99, inculpatul R. V. a virat brusc dreapta, pierzând controlul volanului datorită vitezei excesive și a manevrei periculoase, a evitat în ultimul moment un autoturism care staționa regulamentar în parcare în care se aflau două persoane, după care a intrat în coliziune cu bordura și o pubelă aflată în spațiul de servicii.

În urma percheziționării autoturismului aparținând inculpatului R. V., organele de poliție rutieră au identificat şi ridicat  un recipient din sticlă ce conținea 12 grame cannabis, o pipă cu fragmente de drog şi un cântar de precizie, utilizat la porţionarea şi comercializarea drogurilor.

Din probele administrate la dosar, a rezultat faptul că inculpatul s-a deplasat în Vama Veche pentru a distribui droguri de risc consumatorilor de droguri care, pe timpul verii, se deplasează în număr mare în această locație.

La data de 10 august 2017 Tribunalului Călăraşi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul  IGPR – Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale, Biroul de Poliție Autostrada A2 şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate din Călărași.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Adina Ganțolea

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale