Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ministerul Justiției a primit vizita tinerilor din cadrul Școlii de Vară „Camp Kennedy”
11.08.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 10 august 2017, participanții la Școala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership – „Camp Kennedy”, organizată de Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education, au vizitat Ministerul Justiției, potrivit unui comunicat al MJ.

Programul „Camp Kennedy” își propune să le ofere tinerilor oportunitatea de a învăţa cum funcţionează statul de drept, care este rolul cetăţeanului în societatea democratică şi cum pot să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunităţile din care provin.

Tinerii, cu vârste între 16 și 18 ani, s-au arătat curioși, întrebările acestora primind răspunsuri de la prof. univ. dr Tudorel Toader, ministrul Justiției, și de la conf. univ. dr. Marieta Safta secretar de stat, care i-au îndemnat să valorifice toate oportunitățile de dezvoltare personală și profesională care le sunt oferite.

Astfel, ministrul Justiției a explicat procedura de adoptare a actelor normative, clasificarea lor și rolul Ministerului Justiției în această procedură, fiind prezentate și raporturile juridice de ordin constituțional dintre autoritățile publice, cu accent pe rolul Guvernului în statul de drept, rolul și semnificația programului de guvernare, cu referire punctuală la măsurile pe care acesta le cuprinde la capitolul corespunzător justiției.

Întrebările formulate au vizat, de asemenea, problematica prevenirii și combaterii corupției, rolul și măsurile concrete luate la nivelul Ministerului Justiției în acest sens, cadru în care ministrul Justiției a prezentat elemente de bază vizând Strategia Națională Anticorupție.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti