Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT. Favorizarea făptuitorului, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Reținere. UPDATE: Arestare preventivă, control judiciar
22.08.2017 | Magdalena SĂRSAN

Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

22 august 2017: Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația inculpaților C. M. V., avocat în Baroul București, și O. M. A. și a dispus cercetarea acestora sub control judiciar, infirmând soluția arestului preventiv dispusă de către Curtea de Apel București, potrivit agerpres.ro.

***

12 august 2017: Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă în cazul inculpaților C. M. V., avocat în Baroul București, și O. M. A., potrivit portalului instanței.

***

DIICOT. Favorizarea făptuitorului, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Reținere.

11 august 2017: Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpaților C. M. V. pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și O. M. A., pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În cauză exista suspiciunea rezonabilă că în perioada aprilie-mai 2017, inculpatul O. M. A. împreună cu o altă persoană interesată, care la aceea dată aveau cunoştinţă de arestarea unui inculpat cercetat de către DIICOT şi probabilitatea ca acesta să declare ceva şi cu privire la alte persoane implicate în activitatea infracţională, printre aceştia fiind şi persoana interesată, l-au contactat pe inculpatul C. M.V., avocat în cadrul Baroului București, solicitându-i acestuia să încerce să vorbească cu inculpatul arestat şi să se intereseze la acesta şi la instanţă de stadiul şi obiectul dosarului în care acesta era cercetat, respectiv persoanele vizate, inclusiv existenţa sau nu a unor declaraţii cu privire la persoana interesată.

Din actele de cercetare penală efectuate în cauză, a rezultat că inculpatul C. M. V. a efectuat cele solicitate, procedând la falsificarea prin contrafacerea scrierii, subscrierii şi atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului a mai multor înscrisuri sub semnătură privată, respectiv contract de asistenţă juridică, act adiţional la acesta, precum şi două împuterniciri avocaţiale aferente, prin care a arătat în mod nereal calitatea de avocat ales în cauza instrumentată de către DIICOT, obținând și furnizând date și informații persoanei interesate.

În cursul zilei 12 august 2017, inculpații au fost prezentaţi Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO-SCCI.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: Sursa: www.diicot.ro

Magdalena Sărsan

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti