

Nelegalitatea stabilirii creanţelor fiscale mai mici de 20 lei
Codul de procedură fiscală are prevederi clare cu privire la plafonul minim pentru care organul competent poate renunţa la stabilirea unor creanţe fiscale:
ART. 96 Renunțarea la stabilirea creanței fiscale
(2) Organul fiscal central renunță la stabilirea creanței fiscale și nu emite decizie de impunere în situația în care creanța fiscală principală este mai mică de 20 de lei. În situația în care decizia are ca obiect mai multe tipuri de creanțe fiscale principale, plafonul se aplică totalului acestor creanțe.
(3) în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local, prin hotărâre, autoritățile deliberative pot stabili plafonul creanțelor fiscale la care pot renunța, care nu poate depăși limita maximă prevăzută la alin. (2).
Popririle emise automat de ANAF denotă faptul că programul de emitere a notificărilor nu a fost setat pentru această valoare. Este o eroare tehnică pe care ANAF sau Departamentele de taxe locale o pot efectua cu un minim de efort.
Aflaţi mai mult despre ANAF, creante fiscale, Daniel UDRESCU, propriri, taxe si impoziteJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare
Lex Discipulo Laus
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.