BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Invocarea excepției de necompetență teritorială pe calea contestației la executare
21.08.2017 | Alina MATEI


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, în baza art. 281 coroborat cu art. 282 alin. 1 C. proc. pen., că excepția de necompetență teritorială atrage sancțiunea nulității relative care se acoperă atunci când persoana interesată nu a invocat-o în termenul prevăzut de lege, în speță, până la următorul termen de judecată cu procedură completă, dacă încălcarea a intervenit în cursul judecății. Înalta Curte a constatat că, în cauză, contestatorul avea posibilitatea de a invoca excepția de necompetență teritorială (a Judecătoriei Oravița) până la primul termen de judecată cu procedură completă, în fața instanței de fond, și nu prin formularea unei contestații la executare împotriva unei decizii penale definitive ce se bucură de autoritate de lucru judecat. (Decizia nr. 216/RC din data de 26 mai 2017 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect contestație la executare)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate