BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

BVB a lansat cartea „Prima mea investiție”
17.08.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 17 august 2017, Bursa de Valori București, cea mai importantă instituție a pieței de capital locale, a lansat cartea „Prima mea investiție”, un demers fără precedent realizat de o bursă europeană cu scopul de a contribui la conștientizarea importanței și impactului pe care educația financiară o poate avea asupra viitorului financiar a milioane de români, potrivit unui comunicat BVB.

Cartea cuprinde zece povești despre bursă ale unor investitori din piața de capital locală.

Cătălin Striblea, jurnalist: „O carte ca un film. Știu că vă așteptați să fie „Lupul de pe Wall Street”. Știu că ați vrea să fie iahturi, super mașini sau cele mai tari petreceri. Dar nu e deloc așa. E povestea unor oameni obișnuiți care la un moment dat au hotărât să schimbe ceva în viața lor. Nu sunt milionari. Sunt oameni care și-au strâns economiile și le-au dus la Bursă. Au câștigat sau au pierdut. Au fost sus sau jos. Au avut răbdare sau s-au grăbit. Dar cel mai mult au citit, au căutat, au învățat. Și au aflat că viața și banii îți pot da mult mai mult dacă încerci și ești îndrăzneț.”

„Prima mea investiție” spune povestea unor investitori care și-au descoperit pasiunea pentru bursă devreme, încă din liceu, sau mai târziu, după împlinirea vârstei de 50 de ani. Sunt persoane cu vieți diferite, cu experiențe diverse, răspândiți în toată România sau peste mări și țări.

Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București: „Poate că mult timp ne-au lipsit exemplele, însă acum le avem și le vedem mai pregnant decât oricând. Avem exemple de listări de acțiuni, de emisiuni de obligațiuni, de experiențe ale investitorilor. Tot ce trebuie să facem de-acum încolo e să urmăm aceste exemple. Înainte de a fi despre bani sau timp, a fi investitor e o stare de spirit.

Fiecare dintre cele zece povești reprezintă un barometru al stării de spirit pe care bursa ți-o poate da.

Lucian Anghel, președintele BVB: „Cei zece sunt un exemplu pentru milioane de români care au acțiuni și care pot deveni oricând investitori activi dacă au voință. Studiile arată că românii cer sfaturi de investiții persoanelor care nu cunosc domeniul așa că le recomand să citească oricare din cele zece povestiri pentru că sunt convins că vor înțelege mai bine ce înseamnă să devii investitor.

Cei zece investitori incluși în carte sunt: Alexandru Gadea, 36 de ani, prima investiție în 2013; Iulian Ciobescu, 28 de ani, prima investiție în 2017; Andrei Badiu, 37 de ani, prima investiție 1997; Csongor Zsombori, 38 de ani, prima investiție în 2004; Carmen Bobu, 42 de ani, prima investiție în 2002; Emilian Rada, 64 de ani, prima investiție în 1997; Doru Hadimbu, 55 de ani, prima investiție în 1997; Gabriel Dima, 53 de ani, prima investiție în 2016; Ionel Popescu, 37 de ani, prima investiție în 2016; Mircea Rujinschi-Secară, 34 de ani, prima investiție în 2013.

„Prima mea investiție” este un proiect demarat cu ocazia Zilei Naționale a Investițiilor, un demers al Bursei de Valori București și al partenerilor săi de a institui o astfel de zi în data de 15 mai în fiecare an. Lansarea cărții în librăriile din București și din țară reprezintă o continuare firească a acestui demers. BVB a stabilit parteneriate pentru distribuția cărții „Prima mea investiție” cu librăriile Cărturești, Diverta, eMAG și în rețeaua Inmedio împreună cu revista NewMoney.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate