Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Avocatul Poporului a solicitat lămuriri ref. modificarea bazei de calcul a contribuțiilor sociale datorate de angajator în cazul contractelor de muncă cu normă parțială
17.08.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 17 august 2017, Avocatul Poporului a anunțat că a solicitat, încă din data de 4 august 2017, lămuriri de la autoritățile competente cu privire adoptarea Ordonanței 4/2017 pentru modificarea Codului fiscal, potrivit unui comunicat al AP, semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt.

Scopul demersului Avocatului Poporului constă în obținerea unei imagini de ansamblu asupra consecințelor actului normativ din punct de vedere social, economic, fiscal și constituțional, după ce mai multe persoane și instituții au solicitat ridicarea directă a unei excepții de neconstituționalitate.

Actul normativ, aspru criticat de către organizațiile patronale, uniunile sindicale, Partidul Național Liberal și numeroase persoane fizice și juridice, prevede modificarea bazei de calcul a contribuțiilor datorate de angajatori sau persoane asimilate acestora la nivelul salariului minim brut garantat în plată pe țară pentru contractele de muncă cu normă parțială.

Conform sursei citate autoritățile și organizațiile patronale și sindicale cărora le-a fost solicitat punctul de vedere sunt: Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Finanțelor Publice, Secretariatul General al Guvernului, CNSLR — FRĂȚIA, CNS Cartel ALFA, Blocul Național Sindical, Confederația „MERIDIAN”, Confederația Sindicatelor Democratice din România, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Patronatul Național Român, Confederația Patronală din Industria României, Uniunea Națională a Patronatului Român, Confederația Patronală a Industriei, Serviciilor și Comerțului, Confederația „CONCORDIA”, Confederația Patronatul Român, Confederația Națională a Patronatului Român, Uniunea Generală a Industriașilor din România.

.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti