Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă. Punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinere. UPDATE: Arestare preventivă
19.08.2017 | Adina GANȚOLEA

Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Adina Maria Ganțolea

Adina Maria Ganțolea

UPDATE 17 august 2017: Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților P. P. şi S. P. S, potrivit portalului instanței.

***

PICCJ. Trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă. Punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinere.

17 august 2017: Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor P. P. şi S. P. S., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
– trafic de migranţi, prev. de art. 263 alin. 1 şi 2 lit. b Cod penal;
trecerea frauduloasă a frontierei de stat, prev. de art. 262 alin.1 Cod penal;
conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea 191/2003;
punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă, prev. de art. 3 din Legea 191/2003.

Inculpaţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă, a rezultat că, la data de 13 august 2017, organele de poliţie de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României, în dreptul localităţii Mangalia, o ambarcaţiune de agrement sub pavalion turcesc (de aprox. 17 metri lungime), în care se aflau un număr de 69 cetăţeni irakieni, bărbaţi, femei şi copii. Totodată, din cercetările efectuate a rezultat că cei doi inculpaţi au condus ambarcaţiunea din Turcia în România şi au navigat fără a deţine certificat internaţional de conducători de ambarcaţiune de agrement valabil şi nici certificate pentru echipaj minim de siguranţă şi în condiţiile în care numărul maxim de persoane ce putea fi transportat era de 4.

Migranţii au fost conduşi în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări.

Cercetările  continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatorului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Adina Ganțolea

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti