« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Ministerul Justiției. Training ref. SNA și ANABI pentru tinerii din cadrul Programului Oficial de Internship al Guvernului
21.08.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Luni, 21 august 2017, stagiarii din Programul Oficial de Internship al Guvernului României au participat, la sediul Ministerul Justiției, la un training având ca teme Strategia națională anticorupție și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Cu ocazia acestei întâlniri, participanții au avut ocazia să se familiarizeze cu modul de elaborare politicilor anticorupție și de funcționare a ANABI, obținând, totodată, informații privind modul de colaborare între instituțiile similare din alte state în vederea identificării și recuperării creanțelor rezultate din infracțiuni, ca o precondiție pentru implementarea principiului crime does not pay.

Studenții au avut ocazia să obțină direct de la practicieni informații privind prioritățile Strategiei naționale anticorupție 2016-2020, dar și exemple concrete de aplicare a legislației naționale și internaționale privind instituții precum confiscarea specială, confiscarea extinsă, administrarea ori valorificarea bunurilor indisponibilizate.

O parte dintre participanţii la program sunt incluşi în stagiul de internship de la Ministerul Justiţiei fiind repartizaţi la Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Juridică, Direcţia de Prevenire a Criminalităţii şi Direcţia Resurse Umane. Tinerii sunt implicaţi în activităţile curente ale acestor direcţii şi participă efectiv la documentarea şi elaborarea lucrărilor. Scopul întregului demers este de a oferi studenților oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.