Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Ministerul Justiției. Training ref. SNA și ANABI pentru tinerii din cadrul Programului Oficial de Internship al Guvernului
21.08.2017 | JURIDICE.ro

 
SMARTBILL

Luni, 21 august 2017, stagiarii din Programul Oficial de Internship al Guvernului României au participat, la sediul Ministerul Justiției, la un training având ca teme Strategia națională anticorupție și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Cu ocazia acestei întâlniri, participanții au avut ocazia să se familiarizeze cu modul de elaborare politicilor anticorupție și de funcționare a ANABI, obținând, totodată, informații privind modul de colaborare între instituțiile similare din alte state în vederea identificării și recuperării creanțelor rezultate din infracțiuni, ca o precondiție pentru implementarea principiului crime does not pay.

Studenții au avut ocazia să obțină direct de la practicieni informații privind prioritățile Strategiei naționale anticorupție 2016-2020, dar și exemple concrete de aplicare a legislației naționale și internaționale privind instituții precum confiscarea specială, confiscarea extinsă, administrarea ori valorificarea bunurilor indisponibilizate.

O parte dintre participanţii la program sunt incluşi în stagiul de internship de la Ministerul Justiţiei fiind repartizaţi la Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Juridică, Direcţia de Prevenire a Criminalităţii şi Direcţia Resurse Umane. Tinerii sunt implicaţi în activităţile curente ale acestor direcţii şi participă efectiv la documentarea şi elaborarea lucrărilor. Scopul întregului demers este de a oferi studenților oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale.


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.