Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Liviu Pop: Lucrările de licenţă de la Facultatea de Drept ar trebui evaluate

22.08.2017 | Irina RÎMARU
Abonare newsletter
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Liviu Pop, Ministrul Educaţiei Naționale, a declarat că toate lucrările de licenţă din ultimii şase ani, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, ar trebui evaluate de către CNATDCU pentru a se stabili dacă sunt plagiate, potrivit mediafax.ro.

Liviu Pop: „Mi-a atras atenţia ordinul din 20 decembrie dat de fostul ministru Mircea Dumitru, prin care s-a aprobat metodologia de organizare şi desfăşurare a examenelor de licenţă. Ce spune acest ordin? Că facultăţile pot să nu prevadă în examenul de licenţă lucrarea de diplomă, adică toţi absolvenţii ciclului de licenţă care anul acesta, pentru că ordinul este de anul trecut din 20 decembrie, au susţinut examenul de licenţă decidea universitatea, în speţă facultatea, dacă în cadrul acestui examen de licenţă este sau nu este nevoie de lucrarea de licenţă. Paradoxal, din datele pe care le am până acum, singura facultate care nu a avut în cadrul examenului de licenţă lucrarea de licenţă este Facultatea de Drept, unde domnul ministru care a semnat ordinul este rector. Şi vin direct şi fără menajamente şi îi întreb cinstit pe colegii profesori universitari de la Facultatea de Drept a UB „Se plagiază lucrările de licenţă acolo? De ce a fost nevoie de acest ordin cu dedicaţie pentru Facultatea de Drept din Universitatea din București?”. Sper ca CNATDCU să analizeze, alături de Universitatea din Bucureşti – Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti, licenţele din ultimii şase ani. Să vedem dacă au fost sau nu au fost plagiate. Ar fi sănătos pentru întreg sistemul de învăţământ universitar pentru că sunt foarte multe universităţi din România, care postează public lucrările de licenţă sau disertaţie fără nicio emoţie. Unii nu vor să susţină lucrarea de licenţă. Evident, voi modifica acest ordin, după ce voi avea acordul Consiliului Naţional al Rectorilor, Academiei Române şi ARACIS. Dacă şi CNATDCU ne dă un punct de vedere, nu este nicio grabă, avem timp până anul viitor să facem dezbateri publice pe acest ordin„.

Irina Rîmaru

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week