Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internaţională de comemorare a comerţului cu sclavi şi a abolirii acestuia
23.08.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019:  Ziua internaţională de comemorare a comerţului cu sclavi şi a abolirii acestuia este marcată, anual, la data de 23 august.

În 2019, se marchează şi a 25-a aniversare a proiectului ”Slave Route Project: Resistance, Liberty, Heritage”, prin care s-a dorit colaborarea, pentru un sfert de secol, cu guverne, universităţi, media şi organizaţii ale societăţii civile, în vederea combaterii uitării sau negării trecutului, care este foarte bine documentat de arhivele scrise sau mărturiile orale.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

2018:  Ziua internaţională de comemorare a comerţului cu sclavi şi a abolirii acestuia este marcată, anual, la data de 23 august.

Anul acesta, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a organizat Colocviul internațional privind amintirile sclaviei pe Insula Mozambic (International colloquium on memories of slavery on the Island of Mozambique).

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 20-23 august 2018.

Acest proiectul a avut drept scop promovarea unei mai bune înțelegeri a implicațiilor directe și indirecte create de instituția sclaviei de pe insula Mozambic, de la început și până în prezent, potrivit unesco.org.

De asemenea, în această toamnă, va fi organizat Simpozionul internațional ”Vindecarea rănilor comerțului cu sclavi și a sclaviei: un proces de recuperare reciprocă” (International Symposium on ”Healing the wounds of the Slave Trade and Slavery: A Mutual Recovery Process).

Simpozionul se va desfășura în perioada 18-19 octombrie 2018, în Statele Unite ale Americii, Washington, DC.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Cornelia Dăroi

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2017: Ziua internaţională de comemorare a comerţului cu sclavi şi a abolirii acestuia este marcată, anual, la data de 23 august.

Sediul materiei: Rezoluţia 29/C/40 a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), din cadrul celei de-a 29-a sesiuni a Conferinţei Generale, de la Paris, din noiembrie 1997.

În fiecare an, la 23 august, începând din 1998, se marchează Ziua internațională de comemorare a comerțului cu sclavi și a abolirii acestuia, cu scopul de a înscrie tragedia comerțului cu sclavi în memoria tuturor popoarelor, potrivit unui comunicat al UNESCO.

Irina Bokova, director-general UNESCO: „Ignoranța este dușmanul nostru: este folosit ca alibi de către indiferenții care declară că „nu putem schimba nimic” și sancționează minciunile celor care pretind că „ei nu știu”.

Având scopul general de a înscrie tragedia comerțului cu sclavi în memoria tuturor popoarelor, Rezoluția 20C adoptată în anul 1978 invită statele membre să mobilizeze ansamblul comunităților educative, științifice, artistice și culturale, precum și tineretul și societatea civilă.

Primele comemorări ale acestei zile internaționale au avut loc în mai multe state, mai ales în 1998, în Haiti, și în 1999, în Senegal. În 2001, Muzeul de Țesături din Mulhouse (Franța), a marcat evenimentul, prin organizarea unui atelier, care a prezentat o serie de țesături numite „Indiennes de traite” (Indience de vânzare), care serveau drept monede de schimb pentru cumpărarea de sclavi în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea.

:: Website-ul oficial aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.