Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Procedura înregistrărilor examenului de obținere a permisului de conducere


23 august 2017 | Alexandru MATEI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Noutăți legislative

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 679 din data de 19 august 2017, a fost publicat Ordinul nr. 97/2017 privind procedura și condițiile tehnice în care se realizează și se stochează înregistrările examenului de obținere a permisului de conducere și măsurile pentru protejarea acestora și a datelor cu caracter personal.

Se vor înregistra utilizând camere video, atât proba teoretică, cât și proba practică din cadrul examenului de obținere a permisului de conducere.

În ceea ce privește proba teoretică, camerele video se instalează astfel încât să asigure supravegherea continuă a fiecărei stații de examinare, a fiecărui candidat și a lucrătorului din sala de examinare.

În ceea ce privește proba practică, sistemului tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea „EXAMEN”, orientat paralel cu partea carosabilă.

Atât la proba teoretică, cât și la proba practică sistemul tehnic se pune în funcțiune înainte de începerea probei și se oprește numai după ce toți candidații au finalizat examenul. În situația în care sistemul tehnic de monitorizare nu funcționează, se întrerupe examinarea și se reia numai după ce acesta a fost repus în funcțiune.

Înregistrările audio și video se păstrează pe o perioadă de 6 luni de la data examinării, iar cele care fac obiectul unei proceduri judiciare se păstrează până la soluționarea cauzei.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică