Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Marea Britanie. Cetățenii britanici nu se vor supune jurisdicției CJUE după Brexit

23.08.2017 | Magdalena SĂRSAN
Abonare newsletter

Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan


Miercuri, 23 august 2017, Guvernul Marii Britanii a publicat un document potrivit căruia, după definitivarea Brexit-ului, cetățenii britanici nu se vor supune jurisdicției Curții de Justiție a Uniunii Europene, cu toate că se intenționează abordarea într-un mod constructiv a discuțiilor privind rolul CJUE, potrivit reuters.com.

Guvernul de la Londra notează că dorește să ajungă la un acord cu UE în problema soluționării disputelor, dar fără să grăbească încheierea unei înțelegeri în acest sens, făcând referire la mai multe „modele existente” și în care CJUE nu va avea întâietate, cum ar fi constituirea unui comitet mixt compus din reprezentanți ai ambelor părți, comisii de arbitraj sau adoptarea unei clauze de monitorizare și raportare.

:: Documentul (în limba engleză)

Magdalena Sărsan

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week