Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Reuniunea Consiliului Interministerial pentru Brexit
24.08.2017 | JURIDICE.ro

Miercuri, 23 august 2017, a avut loc o nouă reuniune a Consiliului Interministerial pentru Brexit, potrivit unui comunicat al Guvernului.

La reuniune au participat Ion-Marcel Ciolacu, viceprim-ministru, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Florian-Dorel Bodog, ministrul Sănătăţii, Alexandru-Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Andreea Păstîrnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Liviu-Marian Pop, ministrul Educaţiei Naţionale, Marius-Alexandru Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului, Lucian Şova, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, precum şi reprezentanţi la nivel de secretar de stat din cadrul Ministerului Cercetării şi Inovării, Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Ministerului Turismului, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Mediului, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Economiei.

În cadrul reuniunii, discuțiile au relevat interesul pentru gestionarea în mod corect și transparent a procesului de Brexit, în conformitate cu reglementările europene, dar și cu interesele cetățenilor români.

Ion-Marcel Ciolacu: „Doresc să generăm și să menținem un proces de informare și dialog deschis și susținut cu comunitatea românească din Marea Britanie. Trebuie să arătăm cetățenilor români că beneficiază de tot sprijinul nostru, că statul român acționează în vederea protejării și garantării drepturilor acestora.”

Victor Negrescu, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe: „Apreciem ca deosebit de importantă desfășurarea negocierilor cu Marea Britanie pe o singură voce. România va acționa, pe tot parcursul derulării acestora, cu deplină responsabilitate față de obligațiile care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene și în spiritul loialității față de celelalte 26 de state membre. Prioritatea noastră, evidențiată și în aceste axe strategice, este de a proteja drepturile cetățenilor europeni și români care trăiesc în Marea Britanie. Avem în acest sens în vedere organizarea, în perioada următoare, a unor evenimente publice, atât în țară cât și la Londra, cu sprijinul ambasadei noastre, destinate informării comunității românești din Marea Britanie, cât și consultării cu partenerii relevanți din diverse domenii de activitate influențate de procesul Brexit.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.