Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Desfășurarea vizitei Președintelui Franței în România


24 august 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 24 august 2017, Emmanuel Macron, președintele Franței, a efectuat o vizită în România, în cadrul căreia a avut întrevederi cu Klaus Iohannis, Președintele României, și cu Mihai Tudose, prim-ministru, potrivit agerpres.ro.

Discuțiile au purtat asupra mai multor teme de interes comun, între care transporturi, drepturile cetățenilor europeni, nivelul contribuțiilor sociale pentru angajații detașați în alte state europene, aderarea României la Spațiul Schengen și consolidarea relațiilor franco-române.

Klaus Iohannis: „Am decis să sprijinim o cooperare întărită între România și Franța în domeniul afacerilor europene, cu precădere în sprijinul consolidării și chiar a redefinirii proiectului european la care amândoi — președintele Macron și cu mine — ținem foarte mult. L-am asigurat pe dl președinte că poate găsi un partener autentic, profund atașat ideii europene și pe deplin implicat în eforturile de redinamizare a UE. România este astăzi după zece ani de când suntem membri un stat membru matur, cu un profil european foarte puternic, care dorește să fie membru refondator al UE. În acest sens, am subliniat importanța de a avansa în procesul de integrare la nivel european într-o formulă incluzivă, deschisă tuturor statelor membre, concentrându-ne eforturile comune pe inițiative consensuale, cu rezultate concrete și pozitive pentru cetățenii noștri. (…) Europa socială trebuie să fie în primul rând o Europă a coeziunii, bazată pe o viziune unitară și în care progresul social al tuturor statelor membre este un obiectiv prioritar. (….)

Există o mare nemulțumire în Franța că sunt lucrători care aparent încearcă mai degrabă să eludeze sistemul decât să se încadreze în sistem, dar putem să observăm foarte mulți oameni în Europa de Est, de exemplu în România, care vor să lucreze în Franța, Germania, Spania. Dacă situația este așa, este foarte clar că trebuie să îmbunătățim această directivă. Este inadmisibil să vedem această nemulțumire pe de o parte în Europa de Vest că vin muncitori, pe de altă parte dorința oamenilor din Est de a trăi mai bine. Și una și alta este legitimă și dacă această directivă a produs astfel de disensiuni și astfel de divergențe nu înseamnă că oamenii din Franța nu au dreptate sau cei din România nu au dreptate, înseamnă că directiva nu este suficient de clară și suficient de bună. (…)

Este foarte important să evităm simplificările inutile în această speță. (…) Este foarte important să se evite anumite simplificări și confuzii. Nimeni nu dorește să înlăture competiția sau piața liberă, însă ceea ce se dorește, de exemplu, în Franța este să se evite folosirea unui sistem care are mare deschidere pentru a eluda plata unor impozite sau taxe. (…)

Este nevoie de o colaborare mult mai intensă și mai integrată între sistemele sociale din toate țările UE, de un control mult mai bun și atunci avem șansa, dacă abordăm aceste chestiuni cu maximă seriozitate și deschidere în sens pozitiv, să facem sistemul să funcționeze mai bine, astfel ca o firmă românească să poată să meargă în Franța și să lucreze acolo, cum o firmă franceză poate să vină în România și să lucreze aici fără să apară aceste suspiciuni că unii iau locul de muncă al celorlalți. (…)

În domeniul transporturilor rutiere (…) problemele sunt specifice și absolut nimeni nu are intenția să creeze condiții favorabile pentru unii și defavorabile pentru alții. Ne dorim cu toții o directivă pe detașare, plus o directivă pe transport, care îmbunătățesc situația și pentru unii și pentru alții, dar scot din piață pe aceia care speculează diferențele de dezvoltare, care încă persistă.”

La rândul său, Mihai Tudose, prim-ministrul României, a apreciat vizita președintelui francez ca fiind una extrem de importantă pentru relațiile bilaterale, potrivit unui comunicat al Guvernului României.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică