Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

CJ Olt. Referendum pentru schimbarea denumirii județului. UPDATE: Data referendumului: 7 octombrie 2018. Referendumul este invalidat
08.10.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

8 octombrie 2018: Duminica, 7 octombrie 2018, Marius Oprescu, Presedintele Consiliului Judetean Olt, potrivit ziare.com, a declarat ca: ”Se pare ca nu s-a facut nici la Olt pragul de 30% si se pare ca referendumul (…) local va fi invalidat. Nu vorbim acum de cauze, nu vorbim nici de urmari, vreau sa multumesc cetatenilor din judetul Olt, au inteles cei prezenti sa iasa la votul si sa-si exprime un drept cetatenesc, acela de a vota, indiferent de optiunea pe care au avut-o, cu «Da» sau «Nu».

Vreau sa spun ca a fost un demers democratic, acela de a supune cetatenilor, a fost o initiativa civica, iata ca majoritatea cetatenilor din judetul Olt, prin lipsa de prezenta, a decis ca aceasta schimbare a denumiri judetului Olt sa nu aiba loc. (…) Din pacate, lipsa de prezenta la vot face ca ambele referendumuri sa fie invalidate.”

***

18 septembrie 2018: Luni, 17 septembrie 2018, în cadrul unei ședințe extraordinare, Consiliul Județean Olt a decis că referendumul pentru schimbarea numelui județului în Olt-Romanați va avea loc la data de 7 octombrie 2018, dată la care se va organiza referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, potrivit ziare.com.

***

25 august 2018: Joi, 24 august 2017, Consiliul Județean Olt a stabilit ca, la data de 15 octombrie 2017, să fie organizat un referendum prin care cetățenii să decidă dacă doresc schimbarea numelui județului din Olt în Olt-Romanați, potrivit agerpres.ro.

Ulterior, în cadrul unui eventual rezultat favorabil, ar urma ca validarea rezultatelor să se facă prin lege, autoritățile județene precizând că aceasta ar urma să stipuleze și faptul că documentele cetățenilor ar urma să fie schimbate doar la expirare și nu odată cu schimbarea denumirii județului.

Demersul reprezintă o modalitate de reparație morală pentru cetățenii județului istoric Romanați, actualmente parte integrantă a județului Olt.

Marius Oprescu, președinte al CJ Olt: „Actualul județ Olt este format din marea parte a două județe istorice, fostul județ istoric Olt și fostul județ istoric Romanați. (…) Noi încercăm să aducem, pe singura cale pe care noi o considerăm corectă pentru o reparație morală, prin acest referendum prin care încercăm să atribuim județului Olt denumirea de Olt-Romanați. Nu se schimbă nimic, (…) niciun act de identitate, niciun permis de conducere, niciun certificat de naștere, pașaport buletin, plăcuțe de înmatriculare ale mașinilor, nu vor fi schimbate decât la termenul de expirare al lor. (…)Alte costuri suplimentare decât cele pe care le-am prevăzut noi din bugetul CJ pentru a ține acest referendum nu vor fi. 

Vom anunța Autoritatea Electorală Permanentă care în cel mai scurt termen ne va livra un regulament și un calendar de desfășurare. Acel calendar îl vom aplica printr-o dispoziție la nivelul județului Olt. Din momentul în care vom avea calendarul, în el va fi cuprinsă și ziua în care vom face informarea publică de declanșare a acestui referendum. (…) Data de 15 octombrie este o dată deja stabilită pe care nu o vom schimba.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.