Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

PMB ar putea închiria locuințe pentru cazuri sociale și de urgență. UPDATE: Aprobarea proiectului
31.08.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

30 august 2017: Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre privind demararea procedurilor pentru identificarea de locuințe de pe piața liberă în vederea închirierii de către Municipiul București pentru cazurile sociale și cele de urgență, potrivit unui comunicat PMB.

Gabriela Firea, primar general: ”Întrucât la nivelul Capitalei există un deficit important de locuințe pentru cazuri sociale (peste 3.000 de solicitări), iar construcția unor ansambluri imobiliare cu această destinație presupune parcurgerea unor etape obligatorii care necesită timp, am decis să propunem Consiliului General o soluție intermediară, respectiv închirierea de locuințe de pe piața liberă. Beneficiarii acestor locuințe cu caracter social vor fi persoanele (familiile) aflate pe listele de priorități adoptate prin Hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București.

***

25 august 2017: Primăria Municipiului București va dezbate, în cadrul ședinței din 30 august 2017 un proiect de hotărâre care vizează închirierea de locuințe de pe piața liberă pentru cazurile sociale și de urgență.

Potrivit expunerii de motive, „în prezent, la Primăria Municipiului București, Direcția Patrimoniu, Serviciu Spațiu Locativ și cu Altă Destinație sunt înregistrare un număr mare de solicitări privind cererea de locuințe sociale. (…) Având în vedere că există un număr mare de solicitări și un deficit de locuințe sociale libere, ca soluție interimară existentă ar fi posibilitatea demarării procedurilor pentru identificarea de locuințe de pe piața liberă în vederea închirierii de către Municipiul București pentru cazuri sociale și cele de urgență.

Selecția imobilelor care vor fi închiriate se va face de către o comisie mixtă stabilită prin dispoziția primarului general, locuințele urmând să fie atribuite către persoane/familiile aflate pe listele de priorități, adoptate în baza hotărârilor Consiliului General al Municipiului București.

:: Proiect

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti