PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ziua mondială a populației
11.07.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

11 iulie 2019Ziua mondială a populației este marcată, anual, la data de 11 iulie.

Ziua mondială a populației din acest an solicită o atenție globală asupra activității neterminate a Conferinței Internaționale privind Populația și Dezvoltarea din 1994. Douăzeci și cinci de ani au trecut de la această conferință de referință, unde 179 de guverne au recunoscut că sănătatea reproducerii și egalitatea de gen sunt esențiale pentru realizarea dezvoltării durabile.

António Guterres, Secretarul General al ONU: „Agenda pentru dezvoltare durabilă din 2030 este planul mondial pentru un viitor mai bun pentru toți pe o planetă sănătoasă. La Ziua Mondială a Populației, recunoaștem că această misiune este strâns legată de tendințele demografice, inclusiv creșterea populației, îmbătrânirea, migrația și urbanizarea”.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

11 iulie 2018Ziua mondială a populației este marcată, anual, la data de 11 iulie.

Tema pentru 2018 este: „Planificarea familiei este un drept al omului”
Anul acesta marchează cea de-a 50-a aniversare a Conferinței Internaționale pentru Drepturile Omului din 1968, în care planificarea familială a fost declarată pentru prima dată drept un drept al omului la nivel global.

Documentul final al conferinței, cunoscut sub numele de proclamarea Teheranului, a declarat fără echivoc: „Părinții au un drept fundamental al omului de a determina în mod liber și responsabil numărul și distanța dintre copiii lor”.

***

11 iulie 2017: Ziua mondială a populației este marcată în fiecare an la 11 iulie, ca urmare a atingerii cifrei de cinci miliarde a populației globale, la 11 iulie 1987, potrivit unui comunicat al ONU.

Marcarea acestei zile a avut loc prima dată în 1989, la recomandarea Consiliului Director al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și a câștigat popularitate de la o ediție la alta, bucurându-se de sprijin și interes din partea organizațiilor și maselor din întreaga lume.

În mesajul secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru marcarea, din acest an, a Zilei mondiale a populației, se evidențiază faptul că ”lumea de azi are cea mai mare generație de tineri din istorie — 1,8 miliarde de tineri, mai ales în țările în curs de dezvoltare”. Această categorie de populație reprezintă un potențial foarte mare în eforturile noastre de a face față provocărilor majore cu care se confruntă umanitatea. Este necesar să investim în sănătate, educație, formare profesională și ocuparea forței de muncă pentru tineri, acțiune care va îmbunătăți perspectivele pentru viața tinerilor și va influența decisiv viitorul nostru comun. În încheierea mesajului său, secretarului general al ONU face apel la toți factorii de decizie pentru a implica tineri în toate deciziile care îi privesc, deoarece ”prin responsabilizarea tinerilor de astăzi vom pune bazele unui viitor mai durabil pentru generațiile viitoare”.

:: Detalii pe World Population Day

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.