Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Pitești. Cotele de contribuție în cazul achiziționării unui bun de concubini
01.09.2017 | Alina MATEI

Secţiuni: Content, Drept civil, Dreptul familiei, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Pitești a hotărât că în cazul unui bun coachizit în cadrul concubinajului, cotele de contribuție la dobândirea acestuia pot fi diferite în funcție de dovezile privind veniturile fiecărui concubin și investirea acestor venituri în bunul respectiv, iar dovada se poate face potrivit dreptului comun. În raporturile dintre concubini, izvorul proprietății poate fi doar convenția părților expresă sau tacită, însă numai cu condiția ca aceasta să fie neechivocă. În speță, cota de contribuție s-a stabilit în funcție de probele administrate, a căror analiză nu poate fi supusă cenzurii instanței de recurs, care în raport de dispozițiile art. 304 pct. 1-9 vechiul C. proc. civ. poate verifica numai legalitatea hotărârii, nu și temeinicia acesteia. (Decizia civilă nr. 72 din data de 10 martie 2016 pronunțată în recurs de Secția I civilă a Curții de Apel Pitești având ca obiect constatare nulitate absolută contract de vânzare cumpărare)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti