Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Pitești. Cotele de contribuție în cazul achiziționării unui bun de concubini


1 septembrie 2017 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Pitești a hotărât că în cazul unui bun coachizit în cadrul concubinajului, cotele de contribuție la dobândirea acestuia pot fi diferite în funcție de dovezile privind veniturile fiecărui concubin și investirea acestor venituri în bunul respectiv, iar dovada se poate face potrivit dreptului comun. În raporturile dintre concubini, izvorul proprietății poate fi doar convenția părților expresă sau tacită, însă numai cu condiția ca aceasta să fie neechivocă. În speță, cota de contribuție s-a stabilit în funcție de probele administrate, a căror analiză nu poate fi supusă cenzurii instanței de recurs, care în raport de dispozițiile art. 304 pct. 1-9 vechiul C. proc. civ. poate verifica numai legalitatea hotărârii, nu și temeinicia acesteia. (Decizia civilă nr. 72 din data de 10 martie 2016 pronunțată în recurs de Secția I civilă a Curții de Apel Pitești având ca obiect constatare nulitate absolută contract de vânzare cumpărare)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii