Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilicit cu droguri
26.06.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională împotriva abuzului ilicit de droguri este marcată, anual, la data de 26 iunie.

Tema pentru 2019: ”Sănătate pentru justiţie. Justiţie pentru sănătate.”

Această temă subliniază faptul că justiţia şi sănătatea sunt două feţe ale aceleiaşi monede atunci când este vorba despre abordarea problemelor legate de droguri. Răspunsurile eficiente la problema drogurilor la nivel mondial necesită instituţii incluzive şi responsabile de justiţie penală, sănătate şi servicii sociale, care să lucreze mână în mână pentru a oferi soluţii integrate, în conformitate cu convenţiile internaţionale privind controlul drogurilor, drepturile omului şi Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internațională împotriva abuzului ilicit de droguri este marcată, anual, la data de 26 iunie.

Tema pentru 2018: „Ascultați mai întâi – Ascultarea copiilor și a tinerilor este primul pas pentru ai ajuta să devină sănătoși și în siguranță”.

Este o inițiativă de sporire a sprijinului acordat prevenirii consumului de droguri, care se bazează pe știință și este, prin urmare, o investiție eficientă în bunăstarea copiilor și tinerilor, a familiilor acestora și a comunităților acestora.

26 iunie 2017: În fiecare an, la 26 iunie este marcată Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri, care este menită să crească gradul de conștientizare privind problema majoră pe care o reprezintă drogurile pentru societate, potrivit unui comunicat al ONU.

Prin Rezoluția 42/112 din 7 decembrie 1987 Adunarea Generală a ONU a decis ca în 26 iunie să fie marcată Ziua internațională de luptă împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acțiunile și cooperarea pentru a putea crea o societate internațională fără consum de droguri. Între anii 1991-2000 a fost marcat „Deceniul Națiunilor Unite împotriva abuzului de droguri”, iar în 1998 Adunarea Generală a ONU a adoptat o declarație politică privind problema drogurilor la nivel mondial.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

:: Detalii pe International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea,Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

 


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.