Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Flux informații, Noutăți legislative

Modificarea OUG privind organizarea turismului în România

28 august 2017 | Alexandru MATEI

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 689 din data de 24 august 2017, a fost publicată Ordonanța nr. 15/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România.

Noutatea constă în elaborarea de către Ministerul Turismului a procedurii de înființare, funcționare, acreditare și reacreditare a organizațiilor de management al destinației, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului, în scopul coalizării organizațiilor și factorilor interesați pentru dezvoltarea, valorificarea potențialului turistic și coordonarea destinației turistice.

Consiliile locale, consiliile județene și, respectiv, Consiliul General al Municipiului București au atribuția în domeniul turismului de asociere în scopul înființării organizațiilor de management al destinației, entități cu personalitate juridică care asigură realizarea politicii de marketing și gestionează coordonat componentele destinației în scopul dezvoltării și valorificării potențialului turistic al destinației.

Se înființează funcția de atașat de turism în cadrul structurii de specialitate din Ministerul Turismului în vederea asigurării reprezentării României atât în țările membre ale Uniunii Europene, cât și în țările terțe, în domeniul politicii turismului și promovării produselor și serviciilor turistice, precum și a formelor de turism autohtone.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică