Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Înființarea Consiliului Național de Vânătoare


28 august 2017 | Alexandru MATEI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 689 din data de 24 august 2017 a fost publicat Ordinul nr. 1010/2017 privind înființarea Consiliului Național de Vânătoare.

Astfel, Consiliul Național de Vânătoare este compus din următorii reprezentanți:
– 3 reprezentanți ai autorității publice centrale care răspunde de vânătoare;
– un reprezentant al autorității publice centrale pentru protecția mediului;
– un reprezentant al autorității publice centrale care răspunde de poliție;
– un reprezentant al autorității publice centrale care răspunde de justiție;
– un reprezentant al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor;
– un reprezentant al unităților de învățământ superior cu profil cinegetic;
– un reprezentant al unităților de cercetare cu profil cinegetic;
– 3 reprezentanți ai asociațiilor de vânătoare, proporțional cu suprafața fondurilor cinegetice gestionate, din care 2 din partea asociațiilor de vânătoare afiliate la Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România și unul din partea asociațiilor de vânătoare neafiliate la aceasta;
– un reprezentant al administratorului pădurilor statului;
– un reprezentant al administratorilor pădurilor proprietate privată;
– un reprezentant al administratorilor pădurilor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale.

Consiliul Național de Vânătoare este organismul de avizare și consultare cu autoritate științifică în domeniul cinegetic, funcționează pe lângă autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare și avizează proiectele de acte normative transmise de către autoritatea publică centrală.

Conducerea consiliului este formată din președinte, vicepreședinte și un secretar, aleși prin vot din rândul membrilor săi, cu majoritatea simplă, în prima ședință după constituire.

Funcționarea Consiliului se desfășoară prin întruniri în ședințe ori de câte ori este necesar, la solicitarea autorității publice centrale care răspunde de vânătoare, cu prezența a 2/3 din membrii săi, la prima convocare. La a doua convocare, în situația în care nu se constituie cvorum, Consiliul funcționează în prezența a minimum 7 membri. Hotărârile Consiliului se adoptă cu votul majorității simple.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii