Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Competența materială în cazul contestării deciziei de punere în plată a indemnizației prevăzute de Legea nr. 8/2006
04.09.2017 | Alina MATEI


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în baza art. 9 din Legea nr. 8/2006 privind instituirea indemnizației pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, instanța competentă să soluționeze acțiunea având ca obiect anularea unei decizii prin care s-a dispus încetarea plății indemnizației prevăzută de Legea nr. 8/2006 este tribunalul. În speță, Înalta Curte de Casație și Justiție a reținut că sensul care trebuie dat art. 5 alin. 4 din legea de mai sus (potrivit căruia decizia de punere în plată poate fi contestată de solicitant în condițiile Legii nr. 554/2004) este acela că sunt aplicabile condițiile de contestare prevăzute de legea contenciosului administrativ, precum necesitatea parcurgerii procedurii prealabile ori termenele de contestare, dar nu și în privința instanței competente. (Decizia nr. 444 din data de 14 martie 2017 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect regulator de competență)

Avocat partener Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate