Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul de Mediere. Vicepreședintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului susține medierea


29 august 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 28 august 2017, Consiliul de Mediere a publicat o declarație a Violetei Tudorie, vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, în conformitate cu care aceasta este susținător activ al medierii, potrivit unui comunicat al Consiliului de Mediere.

Text integral:

Încă de la începutul procesului legislativ pentru elaborarea legii medierii, în calitate de deputat, am fost implicată în susținerea adoptării, promovării și implementării acesteia. Medierea, în sine, este un proces al concilierii, al înțelegerii amiabile, acea procedură a stingerii unui conflict altfel decât prin calea instanței. Dacă aș fi întrebată în ce domeniu principal se aplică medierea, aș răspunde, fără ezitare, că medierea este universală, în sensul aplicării ei în toate domeniile: civil, comercial și chiar penal.

Și în actuala poziție, de vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, medierea are rolul ei bine-stabilit. Sunt plăcut impresionată de faptul că mediatorii încep să fie recunoscuți ca profesioniști atât de către instanțe, cât și de alte instituții, și că, treptat, publicul capătă încredere în rezolvarea conflictelor prin intermediul acestora, renunțând la procesele greoaie și costisitoare din instanță.

Rămân o susținătoare a medierii și mediatorilor și urez succes tuturor celor care și-au făcut un crez din practicarea ei.

Violeta Tudorie
Vicepreședintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii